open-navfaktor-logo
search
Gužva u napadu Intera
Ko će biti rezerva: Džeko poslao jasnu poruku Lukakuu i Lautaru Martinezu
Kada je Romelu Lukaku ljetos stigao u Inter, većina italijanskih medija poručila je Edinu Džeki da potraži novi klub gdje će igrati.
05.01.2023. u 11:52
get url
text

Aludirali su na to da će Dijamant biti u sjeni korpulentnog belgijskog golgetara i Lautara Martineza, a da će prije njega prednost imati i Joaquin Correa.

No, stvari su se "poredale" drugačije. Lukaku nije konstantan zbog čestih povreda, a Dijamant je trenutno najučinkovitiji napadač Nerazzurra.

U međuvremenu, Martinez je sa Argentinom postao prvak svijeta, ali mu ni to nije pomoglo da iz tima "izbaci" našeg kapitena.

Zapravo, Džeko je sinoć u utakmici protiv Napolija poslao jasnu poruku svojim kolegama iz vrha napada "da ne želi biti rezerva". Sjajnim golom matirao je lidera Serie A i nanio mu prvi poraz u ovoj sezoni, te tako sebi "kupio" mjesto u timu.

VEZANI TEKST - O čudesnom podvigu Edina Džeke bruji Italija

- Edin Džeko je postigao gol nesagledive specifične težine za pokretanje Interovog zaleta, ali poruke zahvale stizat će od prijatelja koji su raštrkani u raznim gradovima, od Milana do Torina, čak i iz njegovog starog voljenog Rima - piše Gazzeta o Dijamantovom golu koji je odlučio derbi:

- Uglavnom, Edin je protiv Napolija pokazao da u 2023. godini neće biti ni korak iza Romelua Lukakua i Lautara Martineza . Ako ništa, stat će im uz bok, jednako dostojanstveno i možda s jednakom šansom za igru. Simone Inzaghi ima zadatak s vremena na vrijeme složiti najbolji dvojac.

Trener Nerazzurra u meču godine pogodio je sa izborom Džeke i Lukakua, a šta je spremio za gostovanje Monzi saznat ćemo u subotu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.