Knežević pisao Dodiku: Ne mogu doći, sumnjaju da bih se kod vas sreo s teroristima

objavljeno: 23.02.2018. u 21:17

Predsjednik crnogorske Demokratske narodne partije (DNP) i član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević uputio je pismo predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.  

Knežević je trebao doći na subotnji Prvi Forum dijaspore u Banjoj Luci, ali mu Vijeće Višeg Suda u Podgorici nije vratilo putne dokumente.

- Poštovani predsjedniče Republike Srpske, želim najsrdačnije da Vam se zahvalim što ste mi kao predsjedniku Demokratske narodne partije Crne Gore i članu Predsjedništva Demokratskog fronta, najjačeg opozicionog saveza u Crnoj Gori, učinili čast pozivom da učestvujem na Prvom Forumu dijaspore u Banjaluci. Pošto pretpostavaljam da ste informisani da je 19. jula 2017. protiv mene, kolege Andrije Mandića i još jedanaest Srba i Rusa, otpočeo sudski proces za tzv. državni udar na dan izbora 16.oktobra 2016., na moju veliku žalost neću biti u prilici da učestvujem na Forumu, jer mi Sud i Tužilaštvo nijesu vratili putnu ispravu, iako su bili dužni da to učine, jer se radilo o službenom putovanju na koje imam pravo i izuzetno važnom događaju za mene i partiju koju predstavljam - poručio je Knežević u pismu koje objavljuje CdM.

Požalio se Knežević da su u svom obrazloženju zbog kojeg mu odbijaju vraćanje putnih isprava Sud i Tužilaštvo ustvrdili da bi njegov odlazak u Banju Luku bio idealna mogućnost da se sastane sa još jednim brojem neotkrivenih terorista koji bi mogli biti u Republici Srpskoj.

On je podsjetio Dodika da mu je prilikom njihovog susreta u novembru 2016. saopćio da su u ovom trenutku jedino kosovski Srbi u gorem položaju od Srba u Crnoj Gori, ali i da nemaju namjeru da odustanu od, kako kaže, "pravedne ljudske i političke borbe na koju ih obavezuje istorija, duhovnost i prađedovski zavjet".

- Takođe sam Vam istom prilikom saopštio da kad god bih se našao pred velikim iskušenjima nadahnjivao sam se žrtvom, iskustvom i odlučnošću srpskog naroda u Republici Srpskoj da ostane i opstane uprkos raznim geopolitičkim nasrtajima na njenu državnost i vrijednosti. Vaš primjer je putokaz kako treba istrajavati i kad je najteže. Zato u mislima sa Vama i učesnicima Foruma šaljem bratske pozdrave i želje za uspješnim radom, a svim građanima Republike Srpske želim svako dobro i napredak. Nema povlačenja! Nema predaje! Živjela Republika Srpska! - napisao je Knežević u pismu Miloradu Dodiku.