open-navfaktor-logo
search
Engleska
Klubovi spremni na veliki ustupak kako bi se nastavila Premier liga
Klubovi engleske Premier lige napravili su veliki ustupak, a sve kako bi se takmičarska sezona privela kraju.
02.05.2020. u 12:51
get url
text

Naime, timovi najjačeg engleskog fudbalskog ranga spremni su igrati i na neuratlnim trenima kako bi okončali sezonu nakon što im vlasi daju zeleno svjetlo.

Ipak, bilo je i oni klubova koji su željeli zadržati prednost domaćeg terena, kao što je recimo Brighton. No, nakon video konferencije koja je trajala više od tri i po sata, 20 klubova dogovorilo je deset neutralnih stadionima na kojima bi se igrale utakmice kada se sezona Premier lige nastavi.

Klubovi su potvrdila da je njihov cilj za nastavak trenažnog procesa 18. maja, dok je nastavak sezone planiran za 12. juni, što je datum kada je trebalo početi Evropsko prvenstvo.

Deset stadiona koji bi u nastavku sezone trebali ugostiti utakmice Premiershipa bit će potvrđeni u naredne dvije sedmice, piše The Sun.

Prema pisanju poznatog britanskog tabloida, osam od deset stadiona na kojim bi se trebali igrati susreti u nastavku sezone su stadioni Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Leicester Cityja, Aston Ville, Southamptona, West Hama, Arsenala i Brightona, što bi značilo da makar zasad Liverpool neće biti u prilici da šampionsku titulu proslavi na svom Anfieldu.

Kao dva stadiona koji su kandidati za preostala mjesta na kojima će se igrati mečevi u nastavku sezone figuriraju Wembley i St. George's Park.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.