Sarajevo je ove sezone izborilo play-off Evropske lige, gdje ih je zaustavio Celtic. Zrinjski je evropsku avanturu završio u trećem pretkolu, Borac u drugom, a Željo u prvom.

VEZANI TEKST - Sarajevu najviše novca od Evrope, Želji najmanje: Bh. klubovi inkasirali oko šest miliona KM

Od naredne sezone kreće novo takmičenje pod kišobranom UEFA-e - Liga konferencija. U njemu će sudjelovati klubovi iz Bosne i Hercegovine. BiH više neće imati predstavnike u kvalifikacijama za Evropsku ligu, barem do ljeta 2023. godine.

Jedino prvak naše države imat će priliku da zaigra u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Svi ostali idu u Ligu konferencija.

Doduše, prvak BiH moći će sudjelovati i u kvalifikacijama za Evropsku ligu, kada završi put u Ligi prvaka. Poput Sarajeva ove sezone. Bordo tim je u pretkolu Lige prvaka ispao u drugom pretkolu od Dinamo Bresta pa je borbu za Evropu nastavio kroz drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje.

U Ligi konferencija mogli bi sudjelovati šestoplasirani timovi Premiershipa, Primere, Serie A, Bundeslige, peti iz Francuske, trećeplasirani iz Portugala, Rusije, Belgije, Holandije...