Kršio zakon

Klub zastupnika SDA: Forto ponovo nezakonito gura koncesioni ugovor za svoju bivšu firmu NEXE

Objavljeno: 30.09.2019. u 14:24

Forto je kao direktor firme NEXE kršio zakon veliki broj puta o čemu javnost mora biti obaviještena, a trenutnu prioritet je puni fokus na ovaj koncesioni ugovor koji ima ogromnu finansijske vrijednost a koji Fortina vlada gura protivno zakonima, navodi se u saopćenju

FOTO: Fena

Klub zastupnika SDA upozorava javnost da premijer KS Edin Forto protivno zakonu pokušava progurati koncesioni ugovor za firmu NEXE, čiji je bio direktor, navodi se u njihovom saopćenju.

- Po Zakonu o koncesijama, članu 23. obligatorno da firma NEXE mora dostaviti svu dokumentaciju o vlasništvu, uključujući i onu koja dokazuje koncentraciju vlasništva – ali firma NEXE to nikad nije dostavila. Zašto se to krije i zašto se vrši pritisak na Skupštinu da se rade nezakonite stvari za interes bivše firme premijera?!

Po informacijama kojima raspolažemo, Forto je kao direktor firme NEXE kršio zakon veliki broj puta o čemu javnost mora biti obaviještena, a trenutnu prioritet je puni fokus na ovaj koncesioni ugovor koji ima ogromnu finansijske vrijednost a koji Fortina vlada gura protivno zakonima - navodi se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije