open-navfaktor-logo
search
Kršio zakon
Klub zastupnika SDA: Forto ponovo nezakonito gura koncesioni ugovor za svoju bivšu firmu NEXE
Forto je kao direktor firme NEXE kršio zakon veliki broj puta o čemu javnost mora biti obaviještena, a trenutnu prioritet je puni fokus na ovaj koncesioni ugovor koji ima ogromnu finansijske vrijednost a koji Fortina vlada gura protivno zakonima, navodi se u saopćenju
30.09.2019. u 14:24
get url
text

Klub zastupnika SDA upozorava javnost da premijer KS Edin Forto protivno zakonu pokušava progurati koncesioni ugovor za firmu NEXE, čiji je bio direktor, navodi se u njihovom saopćenju.

- Po Zakonu o koncesijama, članu 23. obligatorno da firma NEXE mora dostaviti svu dokumentaciju o vlasništvu, uključujući i onu koja dokazuje koncentraciju vlasništva – ali firma NEXE to nikad nije dostavila. Zašto se to krije i zašto se vrši pritisak na Skupštinu da se rade nezakonite stvari za interes bivše firme premijera?!

Po informacijama kojima raspolažemo, Forto je kao direktor firme NEXE kršio zakon veliki broj puta o čemu javnost mora biti obaviještena, a trenutnu prioritet je puni fokus na ovaj koncesioni ugovor koji ima ogromnu finansijske vrijednost a koji Fortina vlada gura protivno zakonima - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.