open-navfaktor-logo
search
Priznanje
Klub za traženje posla Goražde proglašen najuspješnijim u BiH
Klub za traženje posla je grupni oblik savjetovanja nezaposlenih osoba čiji se rad prati putem savremne aplikacije
28.12.2019. u 14:37
get url
text

Klub za traženje posla Goražde proglašen je najuspješnijim u BiH. Ovo priznanje na osnovu rezultata rada i djelovanja dodjeljeno je kroz Projekt za zapošljavanje mladih (YEP). Među nagrađenima u toj sferi je i aktuelna direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafija Hodo.

Voditeljica Kluba za traženje posla Goražde Anida Borovina pojašnjava da je titulu najuspješnijeg ovaj klub dobio u konkurenciji 26 klubova koliko ih djeluje na prostoru BiH.

- Organizator je bio Projekt zapošljavanja mladih (YEP) u okviru kojeg je i nastala mreža 26 klubova u BiH. Oni su finansirani od strane Vlade Švicarske. Mi smo dobili nagradu za najuspješniji klub u BiH i Federaciji BiH. Smatram da je to veliki uspjeh jer ovo priznanje je zapravo priznanje za kvalitet rada, odnosno održanih 11 radionica tokom ove godine i predstavlja podstrek da budemo bolji i uspješniji - kazala je Borovina.

Dodala je da je kvalitet rada sa nezaposlenim osobama u Goraždu nagrađen još jednim priznanjem.  

- To je priznanje koje je dobila naša direktorica Službe za zapošljavanje BPK Nafija Hodo koja je jedina u BiH dobila posebno priznanje za životnu posvećenost stvaranju prilika za mlade i unapređenje uslova rada i života u BPK - precizirala je ona.  

Klub za traženje posla je grupni oblik savjetovanja nezaposlenih osoba čiji se rad prati putem savremne aplikacije koja sadrži detaljne informacije o radu učesnika kluba.

- Goraždanski Klub za traženje posla je tokom ove godine formirao 11 grupa sa ukupno 124 člana od čega je 38 nezaposlenih žena i 71 muškarac. Od toga broja, njih 38 je zaposleno i brisano sa evidencije dok je drugi oblik radnog angažovanja pronašlo njih 18 - istakla je voditeljica goraždanskog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.