open-navfaktor-logo
search
Novi problemi
Klub se ne oglašava: Fudbaler Slobode zaražen koronavirusom?
Bar jedan fudbaler tuzlanske Sloboda pozitivan je na koronavirus.
17.07.2020. u 11:58
get url
text

Ni Premijer liga nije prošla bez slučajeva zaraženih virusom COVID-19. Najviše je bila pogođena Mladost iz Doboja kod Kaknja, a najnovija testiranja pokazala su i u redovima premijerligaša sa Tušnja ima fudbalera koji su zaraženi ovim virusom.

- Jedan fudbaler je testiran pozitivno, a nije isključeno da je zaražen i jedan od njegovih saigrača, koji se ne pojavljuje na treninzima i sumnja se također da je pozitivan, ali za sada se to krije od javnosti - piše SportSport, a isti izvor navodi da je zaraženi fudbaler bio bez simptoma, u kućnoj je izolaciji i uskoro kreće s treninzima.

Pokušali smo provjeriti ovu informaciju u FK Sloboda, ali odgovor nismo dobili. Iz kluba su nas uputili da se obratimo treneru Gradimiru Crnogorcu, a on se nije javljao na naše pozive.

Sloboda je prije dva dana igrala prijateljski susret sa FK Sarajevo (1:1), a u Trening-centru Bordo tima u Butmiru sve je proteklo bez ikakvih problema.

Nova sezona u Premijer ligi BiH trebala bi startati 1. augusta, a iz Fudbalskog saveza  Bosne i Hercegovine se još ne oglašavaju o medicinskom protokolu koji bi klubovi trebali ispoštovati pred start nove sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.