Televizijska sjednica Vlade Kantona Sarajevo predstavlja novi propagandni show u režiji premijera Edina Forto, čiji je cilj da prikrije nerad unutar Vlade koju predvodi, saopćio je Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. Njihovo saopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Uz par čestitih izuzetaka, Fortina vlada ne može da se pohvali nikakvim strateškim napretkom, niti bilo kakvim megaprojektima, iako imaju najveći budžet u historiji Kantona Sarajevo. Da imaju makar ijedan konkretan rezultat, sigurno je da bi Forto napravio TV sjednicu Vlade o tome, ali nema.

Sjednica koju je danas organizirao jeste Fortin pokušaj da za svoj nerad optuži SDA. Uvijek su mu drugi krivi. Iako je već godinu dana na vlasti i upravlja sa buždetom preko milijardu KM, nesposobni Forto se bavi SDA, a ne realizacijom projekata koje očekuju građani.

Jedno je sigurno. Građani žele Vladu koja će provoditi strateške projekte, a ne Vladu koja će se ponašati kao opozicija, i samo nešto kritikovati i pričati, a ništa konkretno ne raditi.

Zbog nerada, nesposobnosti, afera i političkih kikseva Fortina vlada je već izgubila povjerenje građana i zbog toga se faktički nalazi u stanju raspada.