Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Pozivamo Tužilaštvo KS da procesuira sumnjivu nabavku 14 rabljenih trolejbusa, koju je provela Vlada Edina Forte i Elmedina Konakovića, jer niz činjenica navodi na ozbiljne sumnje da se radi o milionskom kriminalu. Podsjećamo da je od samog početka sve bilo sumnjivo u vezi s ovom nabavkom. Fortina vlada je preko poslušne uprave za trolejbuse, koji su stari 20 godina i koštaju 150 hiljada KM, dala čak 1,4 miliona KM.

To znači da su trolejbuse koji realno koštaju po cca 10 hiljada KM po komadu, Forto i Konaković plaćali oko 100.000 KM po komadu, a da stvar bude gora, sve je rađeno preko sumnjive posredničke firme «GN Company» koja je dotad imala godišnji promet od tek 35 hiljada KM.

Sada, nakon što su mediji prenijeli informacije švajcarske firme "Bernmobil" da su sva vozila neispravna, a da čak njih 8 nisu uopće u voznom stanju, očigledno je da je riječ o teškim malverazacijama i novoj kriminalnoj aferi vlade Forte i Konakovića.

Pozivamo pravosudne organe da ispitaju ovu tešku tendersku malverzaciju, kojom je očigledno nanijeta ogromna finansijska šteta javnom prevozu i budžetu Kantona Sarajevo, te svim građanima - stoji u saopćenju Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.