open-navfaktor-logo
search
Danas svi nadahnuti
Klub ljubitelja Churchilla - Marić: Inspirirao me Novalić
Nakon Fadila Novalića, premijera Federacije Bosne i Hercegovine, koji je danas na sjednici Doma naroda citirao Winstona Churchilla, isto je učinio i delegat Zvonko Marić (SBB).
04.05.2020. u 17:28
get url
text

- Bitno je da ova komisija ne bude u stilu one Churchillove, budući da me inspirirao premijer Novalić, jer je i on citirao Churchilla o kraju, o početku i tako dalje. Naprosto, kada želite da nešto ne uspije, onda formirajte komisiju - rekao je Marić. 

Naime, on je kazao danas da bi komisija koja je formirana u vezi s ispitivanjem nabavke respiratora preko Civilne zaštite FBiH trebala se baviti i pitanjem provjere svih drugih nabavki u FBiH. 

što se Novalića tiče, on je danas u Domu naroda govoreći o "korona zakonu" rekao: 

- Kao što je Churchill rekao, ovo nije kraj, ovo nije ni početak, ovo je kraj početka. Ušli smo u pandemiju sa svim refleksijama koje ona sa sobom nosi i sa iskustvom koje se na svjetskoj razini mjeri sa nula. Sva svjetska pamet je uključena u posmatranje tekućih događaja i posljedica koja panedmija ostavlja na zdravlje i ekonomiju. Sve je svedeno na to da se donesene prvi korak mjera koji znači neki oblik života da bi se u tom smislu odbilo vrijeme da se rade druge mjere - kazao je Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.