open-navfaktor-logo
search
Oglasila se Orka
Klub Lane Pudar poručuje: Valjda ste napokon svjesni kakav dragulj ima naša država i naš grad
Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, proteklih dana obradovala nas je sjajnim rezultatima sa tri različita takmičenja.
13.07.2022. u 11:34
get url
text

U 23 dana plivala je 22 utrke i osvojila pet medalja. Naša prvakinja trenutno je u Antaliji, gdje radi na oporavku i pripremama za predstojeća takmičenja.

Klub vodenih sportova Orka, čije boje brani naša plivačica, oglasio se na Facebooku i zahvalio svima koji su pomogli da Lana Pudar otputuje na sva pomenuta takmičenja. Također, poručili su kako je vrijeme da Mostar konačno dobije olimpijski bazen.

- Ostali smo dužni jedan kratki rezime prethodnih postignuća Lane Pudar:

Svjetsko seniorsko prvenstvo, Budimpešta 18. - 25. juni 2022. godine:
- 100 delfin: tri utrke - finale 8 mjesto
- 200 delfin: tri utrke - finale 6 mjesto
- 50 delfin: jedna utrka;

Mediteranske igre, Oran 1. - 4. juli 2022. godine:
- 100 delfin: dvije utrke - prvo mjesto
- 200 delfin: dvije utrke - prvo mjesto
- 50 delfin: dvije utrke - peto mjesto;

Juniorsko prvenstvo Evrope, Bukurešt 5. - 10. juli 2022. godine:
- 50 delfin: tri utrke - prvo mjesto
- 100 delfin: tri utrke - drugo mjesto
- 200 delfin: tri utrke - prvo mjesto.

I oko 34 sata provedena u avionu. Dakle, kao što je to već neko ranije izračunao, nastup na tri velika međunarodna takmičenja u 23 dana. Isplivane 22 utrke, od toga osam finalnih utrka u kojima je osvojila pet medalja, četiri zlatne i jednu srebrenu medalju. Na svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti isplivan novi državni rekord u disciplini 200 metara delfin, što je i drugo ikada isplivano vrijeme u Evropi za djevojčice do 17 godina u vremenu 02:07.58. U finalu Mediteranskih igara u disciplini 100m delfin isplivan novi rekord Mediteranskih igara u vremenu 57.55.

Lana se trenutno sa svojim timom nalazi u Antaliji, gdje radi na oporavku i pripremama za predstojeća takmičenja. Naime, u periodu od 11. do 18. augusta Lanu očekuje debitantski nastup na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu, pa odmah poslije toga od 30. augusta do 4. septembra Lana putuje u Peru, gdje će nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu, što će također biti njen debitantski nastup na ovom takmičenju.

VEZANI TEKST - Salem Marić: Radimo ubrzano, svi želimo da se bazen u Mostaru izgradi što prije, poznata je i lokacija

Veliko hvala svim našim sponzorima, prije svega Sportskom savezu Grada Mostara, Aluminij industries, Olimpijskom komitetu BiH, Ministarstvu kulture i sporta kantona Sarajevo, BH Telecomu, firmi Commerce engineering, Hifa Petrolu i Central Osiguranju, bez kojih sasvim sigurno ne bi bilo moguće isfinansirati sve ove troškove takmičenja, putovanja, odlazaka na pripreme i mnogih drugih troškova koji proizilaze iz ovako zahtjevnog rasporeda.

Veliko hvala upravi i osoblju banjalučkog bazena, gdje smo u ovom ciklusu priprema proveli dosta vremena, na velikoj susretljivosti i ljubaznosti, jer smo zaista imali sve potrebne uvjete za Lanine pripreme. Svakako da ćemo u narednom periodu kada završimo sa takmičarskim aktivnostima u ovom dijelu sezone pronaći načina da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u osiguravanju uvjeta za postizanje ovakvih rezultata.

I zaista moramo još jednom da apelujemo na sve odgovorne institucije i osobe na svim razinama vlasti, od grada, kantona, Federacije i države, krenite više sa izgradnjom olimpijskog bazena u Mostaru! Mi vremena za čekanje jednostavno više nemamo!

Pa valjda ste napokon postali svjesni kakav dragulj ima naša država i naš grad. Valjda ste postali svjesni o kakvom promotoru grada i države ovde pričamo i kakvi su sve rezultati pred ovom djevojčicom! Valjda vam je stalo do toga. Barem tako svi plebiscitarno tvrdite. Omogućite joj barem osnovne uvjete za rad. Kako Lani, tako i ostaloj djeci u našem gradu. To vam je obaveza - poručili su iz Orke.

Ostali smo dužni jedan kratki rezime prethodnih postignuća Lane Pudar: Svjetsko seniorsko prvenstvo, Budimpešta 18. –...

Posted by Klub Vodenih Sportova Orka on Wednesday, July 13, 2022
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.