open-navfaktor-logo
search
Nestvarne brojke
Klub iz Saudijske Arabije sa 300 miliona eura mami Cristiana Ronalda
Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera današnjice i svih vremena, mogao bi ispisati nove stranice fudbalske historije.
14.07.2022. u 08:57
get url
text

Nije tajna da Portugalac želi napustiti Manchester United, povezivao se sa velikanima kakvi su Chelsea, Bayern, Roma, PSG, Napoli i Barcelona, ali sada se pojavila informacija o nevjerovatnoj ponudi iz Saudijske Arabije, kojoj ne može parirati ni jedan svjetski klub.

Kako piše španski AS Ronaldu je ponuđen nestvaran ugovor kakav, a ako ga prihvati zaradit će bogatstvo i ostvariti najskuplji transfer u historiji fudbala.

Neimenovani klub navodno je spreman za dvogodišnju Ronaldovu vijernost platiti nevjerovatnih 300 miliona eura!

Od tog iznosa 30 miliona bilo bi plaćeno Manchester Unitedu za obeštećenje, 20 miliona posrednicima, a Ronaldo bi dobio 250 miliona eura za dvogodišnji ugovor.

Neymar je vlasnik najskupljeg transfera u historiji fudbala, kada je 2017. godine prešao iz Barcelone u Paris Saint-Germain za 222 miliona eura.

AS piše kako je teško očekivati da posao između kluba iz Saudijske Arabije i Ronalda bude završen, jer navodno Portugalac još želi igrati evropski fudbal na visokoj razini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.