open-navfaktor-logo
search
Kazniti odgovorne
Klub Hrvata Doma naroda FBiH: Hitno istražiti prijetnje smrću Čoviću i Tadiću
Delegati Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuju prijetnje smrću koje su na Facebook stranici Kantonalnog odbora HDZ-a Zeničko-dobojskog kantona upućene Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH i predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, i lvi Tadiću, predsjedniku Kantonalnog odbora HDZ-a ZDK i predsjedniku Kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH.
23.03.2022. u 10:34
get url
text

VEZANI TEKST - Čović dobio prijetnje smrću, iz HDZ-a tvrde da je to posljedica neuspjeha pregovora o izbornoj reformi

- Od istražnih tijela, prije svih Federalne uprave policije tražimo da hitno istraži prijetnje smrću visokim dužnosnicima hrvatskog naroda, među kojima je i Ivo Tadić, predsjednik Kluba Hrvata. Hitna istraga i primjereno kažnjavanje počinitelja posebno su važni u aktuelnom političkom trenutku, u kojemu se pokušava postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH - ističu delegati Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Podsjećaju i da ovo nije prva prijetnja upućena Ivi Tadiću kojem je 2011. godine nakon prijetnji smrću postavljen eksploziv pod automobil.

- Dodatan je to razlog zbog kojeg tražimo angažiranje istražnih tijela, od Federalne uprave policije do mjerodavnih tužilaštava na rasvjetljavanju ovog slučaja, pronalasku i kažnjavanju odgovornih - poručili su delegati iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, saopćeno je iz Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.