open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Turskoj
Klub demantovao da je Christian Atsu izvučen ispod ruševina
Christian Atsu, 31-godišnji napadač iz Gane koji igra za turski Hatayspor, navodno je pronađen živ i izvučen je ispod ruševina nakon razornog zemljotresa koji je uzdrmao Tursku i Siriju, objavili su mediji.
06.02.2023. u 21:36
get url
text

VEZANI TEKST - Dvojica fudbalera pod ruševinama, jedan sinoć postigao pobjedonosni gol, drugom spasili suprugu
 

Atsu je, prenosi britanski Mirror pisanje portugalskog lista ABola, prebačen u bolnicu. Ima povrede desnog stopala i probleme s disanjem.

Napadač je u nedjelju bio strijelac pobjedničkog gola za Hatayspor protiv Kasimpaše. 

Navodno se nalazio u jednoj od zgrada koja se urušila tokom potresa.

Atsu je tokom karijere igrao za Porto, zatim Chelsea, koji ga je slao na posudbe u Vitesse, Everton, Bournemouth, Malagu, Newcastle. Upravo je Newcastle otkupio njegov ugovor 2017. godine, a u klubu se zadržao do 2021. godine.

Ipak, nedugo potom počasni predsjedni Hatayspora, Luftu Savas, demantovao je navode da je Atsu pronađen i ponovo je zabrinuo sve.

- Nažalost, potraga za njim još traje. Znamo da je pod ruševinama i spasioci pokušavaju doći do njega. Nije istina da je pronađen - rekao je Savas.

U Hataysporu je od septembra prošle godine.

Prema najnovijim informacijama, najmanje 1.762 osobe su poginule, a povrijeđeno je više od 12.000 u zemljotresima koji su danas pogodili južne dijelove Turske.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu. Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom. Zemljotres se osjetio i u susjednoj Siriji, a podrhtavanje tla osjetilo se i u Iraku, Libanu, Egiptu i drugim regijama.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, takođe u Kahramanmarasu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.