open-navfaktor-logo
search
Njemački trener
Klopp otkrio recept po kojim je od fudbalera Liverpoola napravio mentalne divove
Ako igrač nema fudbalski talent, ja od njega ne mogu napraviti odličnog igrača, kazao je njemački stručnjak
06.08.2019. u 13:42
get url
text

U velikom intervjuu za Goal.com menadžer Liverpoola otkrio je kako je fudbalere Liverpoola pretvorio u mentalne divove, kako je nazvao svoju ekipu prošle sezone. Podsjećanja radi, Klopp je to kazao nakon senzacionalnog preokreta protiv Barcelone u polufinalu Lige prvaka.

Redsi su u prvoj utakmici poraženi s 3:0, ali su u revanšu pružili nevjerovatnu partiju i plasirali se u finale i na kraju osvojili najelitnije evropsko takmičenje pobijedivši Tottenham 2:0.

– Ako igrač nema fudbalski talent, ja od njega ne mogu napraviti odličnog igrača. Ali mislim da svi u sebi imamo psihičku snagu - rekao je Klopp pa na zanimljivom primjeru objasnio svoju poentu:

– Koliko se mogu držati na rubu planine jednim prstom kako bih spasio život? Deset sekundi, možda malo duže? S druge strane, da moram spasiti svog sina, mogao bih visiti tri dana. Napravio bih to zbog njega, ne zbog sebe. Kada shvatiš koliko su vrijedne stvari koje radiš za druge ljude, lakše je ići preko svog limita. Ovi momci imaju takav talenat, držali bi se četiri godine na rubu planine za svoje saigrače, nemam uopće sumnje u to.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.