open-navfaktor-logo
search
Redsi desetkovani
Klopp ne kuka: Dok imamo 11 igrača borit ćemo se za tri boda
Fudbalski klub Liverpool u posljednje vrijeme ostao je bez nekoliko veoma važnih igrača, posebno u odbrani, ali menadžer Jurgen Klopp uoči derbija s Leicesterom poručuje da će se sve dok imaju 11 igrača na raspolaganju boriti za tri boda.
20.11.2020. u 18:10
get url
text

Klopp je prvo ostao bez stuba odbrane Virgila van Dijka. Zatim su uslijedile povrede njegove alternative Fabinha, pa Trenta Alexandera-Arnolda, Jordana Hendersona i na kraju tokom reprezentativne pauze još jednog centralnog defanzivca Joea Gomeza. Uz sve to Thiago Alcantara i nedavno Mohamed Salah bili su pozitivni na koronavirus.

Njemački trener je danas ipak iznio neke lijepe vijesti za navijače Liverpoola, a to je da bi se Fabinho i Thiago mogli vratiti za vikend.

 To nam se dešava iz utakmice u utakmicu. Nema sezone kada nemate problema s povredama. Uvijek je isto, malo se razlikuje sada jer se puno igrača na istoj poziciji povrijedilo, što situaciju čini komplikovanijom. Međutim, u ovome niko ne osjeća samosažaljenje, to je samo situacija. Trenutno vas to pogodi, ali u sljedećem trenutku ste u procesu rješavanja. Imamo igrače na raspolaganju i sve dok imamo 11 igrača, borit ćemo se za tri boda svim snagama koje imamo - poručio je Klopp.

Dodao je da smatra da njegovi fudbaleri ne moraju nikome dokazivati da se uvijek dobro nose s teškim situacijama.

- Borit ćemo se sa svime što imamo, a to znači da ćemo se, ukoliko problemi postanu veći, još više zbližiti. Ako neko misli da ćemo odustati prije utakmice, jer neki od naših najboljih ili najvažnijih igrača nisu na raspolaganju, ne mogu mu pomoći. Moramo prihvatiti situaciju i iskoristiti je - zaključio je Klopp.

Derbi devetog kola Premier lige između aktuelnog šampiona Liverpoola i trenutnog lidera Leicestera igrat će se u nedjelju na Anfieldu sa početkom u 20.15 sati. Lisice su do sada sakupile 18 bodova, a Redsi jedan manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.