open-navfaktor-logo
search
Njemački stručnjak
Klopp: Juventus i Bayern su potcijenili Villarreal, mi to nećemo uraditi
Večeras je na programu druga utakmica polufinala Lige prvaka.
27.04.2022. u 10:24
get url
text

Fudbaleri Liverpoola na Anfieldu od 21 sat dočekuju Villarreal.

Papir će reći kako su Redsi veliki favorit u dvije utakmice protiv kluba koji je prošle sezone osvojio Evropsku ligu. Izabranici Jurgena Kloppa su još u igri za osvajanje čak četiri trofeja ove sezone, što nikome nikad nije uspjelo.

Trener Redsa najavio je večerašnji susret.

- Do sada sam jednim okom gledao što je Villarreal radio. Ne samo u Ligi prvaka već i u španskim okvirima. Posljednjih dana sam budno, s oba oka, posmatrao tu ekipu. Oduševljen sam. Juventus i Bayern su potcijenili Villarreal u osmini finala i četvrtfinalu. Mi to sigurno nećemo napraviti -  rekao je trener Liverpoola.

Klopp prilično oprezno pristupa polufinalnim duelima protiv Žute podmornice.

- Villarreal je sjajan, ali posebno je dobar njihov trener Unai Emery. To je trener svjetske klase koji je opsjednut detaljima. Njegove ekipe su posebno jake jer su pripremljene baš za sve moguće opcije na terenu. Emery i njegovi momci uvijek znaju što moraju raditi u datom trenutku.

Iskreno, ja znam da će biti trenutaka u ovom polufinalu kada ćemo mi patiti i neće biti lako. Ali samo ne želim da nas uhvati nervoza. Trebamo dvije velike utakmice, ovo je polufinale Lige prvaka - dodao je njemački stručnjak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.