open-navfaktor-logo
search
Trener Liverpoola
Klopp: Bio bih idiot da sumnjam u moje igrače
Jurgen Klopp, menadžer Livepoola, izjavio je da bi bio idiot kada bi sumnjao u svoje igrače nakon prvog ovosezonskog poraza od Watforda.
03.03.2020. u 09:43
get url
text

Šokatnim porazom 3:0 na Vicarage Roadu završio je nevjerovatan niz Redsa od 44 utakmice bez poraza u Premier ligi Engleske, te pobjedononosni prvenstveni niz od 19 susreta.

- Može se dogoditi da se naljutim na igrače, ali nisam se naljutio na njih nakon ove utakmice. Sa stajališta zdravog razuma, ako odem na sastanak i viknem na njih kao da su izgubili posljednjih deset utakmica zaredom zbog lošeg stava, to bi bilo zaista čudno. Ne zanima me da li se nakon sastanka osjećam bolje. Zanima me kako da momci dobiju prave informacije - kazao je Klopp za britanske medije.

Nakon dva poraza u tri utakmice, jer je Liverpool poražen i u Ligi prvaka od Atletico Madrida, večerašnje gostovanje kod Chelseaja u petom kolu FA kupa za Redse je veoma važno.

- Naravno da žele uzvratiti udarac. Ovo je izuzetna grupa igrača. Situacija u kojoj se nalazimo je posebna. Prošli smo kroz nevjerojatno dugo razdoblje sa nevjerovatnim nastupima, senzacionalnim fudbalom, divnim golovima, velikim uspjesima. Sve do ovog trenutka. Nemam nikakve sumnje u karakter momaka i bio bih pravi idiot kada bih sumnjao. Iskreno zaslužuju moje povjerenje, moju vjeru i neće to izgubiti nakon loše utakmice - zaključio je Klopp.

Duel između Chelseaja i Liverpoola igrat će se večeras na Stamford Bridgeu u Londonu sa početkom u 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.