open-navfaktor-logo
search
Baraž za Prvu ligu FBiH
Klis i Čelik remizirali, Rahić do pobjede protiv Iskre u 90. minuti
Odigrani su prvi mečevi baraža za plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, ali ni jedna ekipa nije ostvarila značajnu prednost, pa će odluka o putniku u Prvu ligu pasti nakon revanša koji se igraju 11. juna.
07.06.2023. u 19:21
get url
text

{$galerijaFotografija}

Klis i Čelik remizirali su u Konjicu (1:1), a Gornji Rahić je pred domaćim navijačima slavio protiv bugojanske Iskre - 2:1.

Izuzetno zanimljivu i kvalitetnu utakmicu gledali smo u Konjicu, gdje je Klis ugostio ekipu Čelika. Zeničani su na otvaranju meča imali terensku inicijativu, a prvu priliku propustio je Šijerkić u 14. minuti, kada je na ubacivanje Sivca slabo zahvatio loptu.

Klis je poveo u 42. minuti. Nakon ubacivanja sa desne strane mrežu gostujućeg tima zatresao je Muamer Vila. Gosti su protestvovali kod sudija smatrajući da lopta nije ušla u gol, ali promjene odluke nije bilo - Ernis Džemidžić je pokazao na centar.

Dvije minute kasnije nova velika prilika za Klis, ali je golman Durmo spasio svoj tim.

Čeliku nije trebalo mnogo u nastavku da dođe do izjednačenja. Slobodnjak sa dvadesetak metara izveo je Žuna, lopta je pogodila živi zid, prevarila domaćeg golmana i završila u mreži.

Nakon izjednačujućeg gola Zeničani su imali inicijativu, ali nisu uspjeli stići do pobjedonosnog gola.

U drugom meču Gornji Rahić je pred domaćim navijačima golom u 90. minuti savladao Iskru.

Rahić je bio bolji većim dijelom utakmice, a poveo je u 39. minuti. Nakon sjajne akcije domaćih lopta dolazi do Semira Hodžića, koji sa vrha šesnaesterca pogađa za veliko slavlje u Rahiću.

No ubrzo je uslijedio šok za domaće, a Iskra je izjednačila iz prve prilike na utakmici. Smajić je proigrao Pidru koji u 41. minuti pogađa za 1:1. 

U finišu meča Iskra je mogla do preokreta u 87. minuti, ali je upropastila kontru. I kako to biva u fudbalu, uslijedila je kazna. Rahić je u 90. minuti stigao do pobjednosnog gola. 

Revanš-utakmice baraža za plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine igrat će se 11. juna 2023. godine u Zenici, odnosno Bugojnu.

Rezultati

Gornji Rahić - Iskra 2:1

Klis - Čelik 1:1

FK Klis - FK Čelik, 07.06.2023.
1 od 22
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.