open-navfaktor-logo
search
Bundesliga
Klassiker opravdao očekivanja, Salihamidžićev Bayern slavio u Dortmundu
U derbiju sedmog kola njemačke Bundeslige fudbaleri Bayerna trijufovali su s 4:2 na gostovanju kod Borussije Dortmund.
07.11.2020. u 20:29
get url
text

Aktuelni prvaci Njemače u Klassikeru su poveli u 27. minuti, no radost Roberta Lewandowskog poslije pogotka protiv bivšeg kluba poništio jer VAR zbog nedozvoljene pozicije.

Do finiša prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Marco Reus u 45. minuti pogodio za prednost "žuto-crnih". Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu velikog derbija. Naime, u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela David Alaba je pogodio za izjednačnje poslije asistencije Thomasa Mullera.

Ako je VAR u 27. minuti spriječio pogodak Lewandowskog, u 48. minuti je sve bilo čisto, a poljski napadač je pogodio poslije proigravanja Lucasa Hernandeza.

Deset minuta prije kraja Lewandowski je asistirao Saneu za 1:3, ali se za zanimljivu završnicu pobrinuo Erling Haaland kada je pogodio u 83. minuti.

Ipak, rezultat se do kraja susret nije mijenjao a glavni krivac za to je Reus koji je u 87. minuti promašio veiku šansu, pa se Bayern našeg Hasana Salihamidžića šestom ovosezonskom pobjedom vratio na lidersku poziciju.

Golove s utakmice Borussia Dortmund - Bayern Munchen pogledajte OVDJE.

Bundesliga, 7. kolo:
Augsburg - Hertha 0:3
Mainz - Schalke 2:2
RB Leipzig - Freiburg 3:0
Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2:2
Union Berlin - Arminia Bielefeld 5:0
Borussia Dortmund - Bayern 2:3

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.