open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Klasik na Koševu: Komšijski derbi na Tušnju, Sarajevo oslabljeno
Zrinjski dolazi na megdan iscrpljenom Bordo timu, Sloboda dočekuje ranjeni Radnik  
21.07.2019. u 07:35
get url
text

Poslastica 1. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će odigrana večeras od 19 sati na Koševu.

Aktuelni prvak, Sarajevo, ugostit će viceprvaka naše zemlje, ekipu Zrinjskog. Ujedno to će biti duel jedine dvije bh. ekipe koja su "ostale" u Evropi i dva najveća favorita za titulu u sezoni koja je startala jučer.

- Vidjet ćemo ko je umorniji nakon evropskih utakmica. Sigurno je da smo igrali jako naporan meč protiv Celtica. Potrošili smo se mnogo. Težak meč, ali nadam se da je ostalo snage u igračima - rekao je Husref Musemić, trener FK Sarajevo, koji je najavio promjene u timu, a zbog povreda bi veliki derbi mogli propustiti Lazić, Hebibović i Rahmanović.

Starteg Bordo tima najavio je moguće dvije izmjene u sastavu u odnosu na meč protiv Celtica, te dodao da mu nedostaju igrači na poziciji stopera ili zadnjeg veznog igrača.

- Najljepše moguće otvaranje prvenstva, protiv prvaka, protiv ekipe prema kojoj imamo veliki respekt. Sarajevo je protiv Celtica dostojno predstavilo, dobra su ekipa, izbalansirana i kompaktna, ali i mi smo dobra, izbalansirana i kompaktna ekipa. Idemo u Sarajevo s velikim očekivanjima. Druga utakmica protiv Celtica ih je dosta iscrpila, ali to ne mora ništa da znači. Regeniracija je sada brže nego u prošlosti. Očekujemo dobru utakmicu - kazao je Hari Vukas, trener Zrinjskog.

Meč na Koševu počinje u 19 sati, a od 20.30 na Tušnju će biti odigran komšijski derbi između Slobode i Radnika. Bijeljinci se još oporavljaju od nespretnog ispadanja u Evropskoj ligi od Sprtaka iz Trnave. S druge strane Tuzlaci su izmijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, otišao je i trener Zlatan Nalić, pa će tušanjska publika na djelu moći vidjeti jedan novi tim.

A duel protiv Radnika bit će prava prilika se Tuzlaci uvjere u kvalitet novog tima. Duel sa Koševa bit će emitovan na Moja TV, a sa Tušnja na BHT1.

Rezultati 1. kola

Velež - Mladost 1:3
Zvijezda 09 - Tuzla City 1:5
Željezničar - Borac 0:0

nedjelja

Sarajevo - Zrinjski (19)
Sloboda - Radnik (20.30)

ponedjeljak

Široki Brijeg - Čelik (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.