open-navfaktor-logo
search
Optimistični
KK Bosna gostuje lideru prvenstva: Pružit ćemo maksimum, nadamo se pobjedi
Košarkaši Bosne večeras igraju derbi 16. kola Prvenstva BiH protiv Širokog.
02.03.2023. u 11:28
get url
text

Studenti nakon 15 prvenstvenih utakmica imaju 11 poobjeda i četiri poraza, dok je Široki jedini neporaženi tim ove sezone.

Ova dva tima su se nedavno sastala u polufinalu Kupa BiH, a Širokobriježani su tada nakon preokreta savladali Bosnu sa 71:65. 

Susret su iz tabora sarajevskog tima najavili trener Dženan Rahimić i igrač Faris Verlašević.

- Nakon svih ovih događanja i Final 4 Kupa, okrećemo se prvenstvenim obavezama. Pred nama je još sedam kola regularnog dijela, prvo od njih je protiv ekipe Širokog. Ekipa koja je bez poraza i igra odličnu košarku.

Nadam se da će momci odigrati jednu odličnu utakmicu, ponovit neke stvari iz zadnje utakmice, neke probati popraviti i ponovo biti u prilici dobiti utakmicu - kazao je Rahimić.

Verlašević je istakao da slijedi težak meč, ali da očekuje pobjedu protiv lidera na tabeli.

- Očekuje nas još jedna teška utakmica u nizu, protiv ekipe Širokog. Imali smo priliku dva puta do sada igrati sa njima i dosta dobro ih poznajemo. O njihovoj kvaliteti nema potrebe pričati, jedina su neporažena ekipa u našem takmičenju. Mislim da smo mi u obje utakmice pružili veoma dobar otpor Širokobriježanima i odigrali dva kvalitetna meča.

Nažalost, u oba navrata je izostala pobjeda, međutim za ovaj meč smo se dobro pripremili, svi smo zdravi i pružit ćemo maksimum i nadam se ostvariti pobjedu - poručio je košarkaš Bosne.

Susret koji se igra u Širokom Brijegu na programu je od 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.