open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Kiša, snijeg i pad temperature
Danas će u našoj zemlji biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima.
16.09.2022. u 07:55
get url
text

U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi, usljed čega je moguća i pojava bujica i urbanih poplava. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

Uz nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovane pogoršanjem praćenim naoblakom, padavinama, izraženijim u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, većina populacije bit će lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Opća slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Sutra će biti oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. U večernjim satima, padom temperature, u višim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U nedjelju će preovladavati pretežno oblačno prijepodne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. Na vrhovima planinama može padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između šet i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.