open-navfaktor-logo
search
Nakon hapšenja
Kinez predat tužilaštvu, pronađena uniforma korištena prilikom likvidacije Slaviše Ćuluma?
Banjalučanin Siniša Šakić zvani Kinez predat je danas u nadležnost Tužilaštva RS-a, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.
29.07.2020. u 10:38
get url
text

On je uhapšen jučer u bašti hotela "Bosna" centru Banje Luke, a osumnjičen je za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma.

Ćulum je likvidiran 15. maja u blizini svoje porodične kuće u mjestu Dragočaj kod Banje Luke.

Odmah sutradan za Šakićem je raspisana potjernica, da bi se on 25. maja predao Graničnoj policiji BiH prilikom ulaska iz Hrvatske u našu zemlju, a potom je i uhapšen te predat MUP-u RS-a.

Nakon kriminalističke obrade, tada je pušten na slobodu, da bi ga sada ponovo uhapsili.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet jučer su uz asistenciju SAJ-a izvršili pretrese na nekoliko lokacija u Banjoj Luci koje koristi Šakić.

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto: maskirna uniforma za koju postoji sumnja da ju je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela za koje se sumnjiči, motorne kacige, pištolj "glock" sa izbrušenim serijskim brojem sa mecima, više mobilnih telefona, novac, vozilo "BMW", motocikl skuter "T max", kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnog djela, a koji će biti vještačeni u krivičnom postupku.

{$galerijaFotografija}

Iz MUP-a RS-a ovog puta tvrde da su "prikupili neoborive materijalne dokaze da je osumnjičeni direktan izvršilac spomenutog krivičnog djela" .

- U potpunosti mu je razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Hrvatskoj - saopćeno je jučer iz MUP-a RS-a. 

Nakon saslušanja tužilac će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor ili da se pusti na slobodu.

Siniša Šakić, pronađeni predmeti, MUP RS, 29.07.2020.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.