Apokaliptične scene

Kina: Supertajfun Mangkhut čupa drveće, prevrće automobile i ljude, ruši zgrade...

Objavljeno: 16.09.2018. u 17:16

Opservatorij u Hong Kongu je podigao uzbunu na najviši nivo, brojni stanovnici ostali su zatvoreni u svojim kućama, a grad potpuno blokiran

Supertajfun Mangkhut je nakon Filipina, gdje je odnio više od 40 života, stigao do juga Kine i Hong Konga, čupajući krovove i drveće, prevrćući automobile i uništavajući zgrade.

Opservatorij u Hong Kongu je podigao uzbunu na nivo 10, najviši mogući, zbog čega su brojni stanovnici ostali zatvoreni u svojim kućama, a grad skoro potpuno blokiran. Saobračaj je u prekidu, stotine letova je otkazano, a u mnogim naseljima nema struje, javlja CNN.

Mangkhut se smatra najjačom olujom koja je ove godine pogodila to područje, s vjetrovima koji su puhali više od 200 kilometara na sat.

Uskoro su internetom počeli kružiti video snimci koji vjerno prikazuju koliko apokaliptično izgleda nalet oluje takve snage i razmjera.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HK storm surge......#typhoonmangkhut

A post shared by Black Fox (@blackfoxkapital) on

Na jednom videu vidi se kako vjetar doslovno prevrće manju zgradu, kao da se radi o kartonskoj maketi.

Izvor:   100posto

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije