Koronavirus prošle godine "ugušio" je i kik-boks, jer su skoro sva takmičenja koja su bila zakazana, zbog epidemiološke situacije otkazana.

Ove godine stvari po ovaj sport nešto su povoljnije, što je obradovalo i bh. kik-boksere, željne borbe.

Od 3. do 4. septembra Skoplje će biti domaćin Balkanskog prvenstva, a od 15. do 24. septembra u Italiji će se održati Svjetsko prvenstvo.

Kik-boks je 20. jula ove godine u potpunosti priznat kao olimpijski sport, što je poseban motiv borcima, priča nam Mesud Selimović, reprezentativac BiH i član tuzlanskog kluba Flek "Tom Cat".

- Kik-boks je u potpunosti priznat kao olimpijski sport i bit će sastavni dio sljedeće Olimpijade (Pariz 2024.) - kaže Selimović.

On je već počeo pripreme za izazove koji ga čekaju.

- Ovo Svjetsko prvenstvo je bitno po tome što će osvajači medalja izboriti plasman na Svjetske igre koje su zakazane za narednu godinu. Konkurencija će biti paklena, posebno u K1 disciplini. Cilj mi je biti u što boljoj formi i pokušati osvojiti medalju, osigurati učešće na Svjetskim igrama - dodaje Selimović koji se sa Svjetskih igara 2017. vratio kao drugoplasirani.

Selektor kik-boks reprezentacije BiH Salko Zildžić iz tuzlanskog kluba, osim na Selimovića, računa na Igora Emkića, Almina Hodžića, Amru Babajić, Zehrinu Kadrić, te juniora Faruka Umihanića.