open-navfaktor-logo
search
Odlični rezultati
Kickbox: Pet finalista iz BIH na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj
Na takmičenju je prijavljen ukupno 1.991 takmičar iz 39 država članica WAKO organizacije
29.08.2019. u 21:43
get url
text

Reprezentacija BiH u konkurenciji uzrasta djeca, kadeti  i juniori učestvuje na Prvenstvu Evrope za djecu, kadete i juniore Gyor 2019. koje se održava u Mađarskoj.

U finale Evropskog prvenstva plasiralo se pet takmičara iz BiH.

U kategoriji -67 KG, diciplina low kick, Almin Hodžić, stariji junior (KBV"Flek Tom-Cat" Tuzla) borit će se za najsjajnije odličje protiv Italijana Alessandra Caputa.Prethodno je bio bolji od predstavnika Turske, Srbije i Rusije.

U kategoriji -48 KG, diciplina low kick, Adna Hodžić mlađa juniorka(KBS "Zino" Bihać) boriće se protiv reprezentativke Poljske Dominike Chylinske. Prethodno je bila bolja od Ruskinje.

U kategoriji + 70 KG, disciplina kicklight, Adna Behrem(KBS "Zino" Bihać) starija juniorka borit će se protiv reprezentativke Poljske  Julije Durkiewicz. Prethodno je pobijedila Mađaricu i Turkinju.

U kategoriji -89 KG, diciplina kicklight, Amar Jusupović, stariji junior(KBV Đerzelez Kiseljak) borit će se protiv reprezentativca Mađarske Bencea Holczmullera. Prethodno je pobijedio predstavnika Turske.

U kategoriji -42 KG, disciplina point fight, starija kadetkinja Lamija Hamulić (KBS "TIGAR" Cazin) nastupit će protiv reprezentativke Bugarske Monike Petkove. Prethodno je bila bolja od Italijanke i Slovenke.

Na takmičenju je prijavljen ukupno 1.991 takmičar iz 39 država članica WAKO organizacije raspoređenih u 255 uzrasno/težinskih kategorija.

-Reprezentacija BiH nastupila je sa 36 takmičara i pored ovih pet finalista očekujemo da ćemo sa završetkom prvenstva imati ukupno oko 14 medalja- izjavio je generalni sekretar Kik boks saveza Bosne i Hercegovine, Muhamed Šabanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.