open-navfaktor-logo
search
UFC
Khabiba Nurmagomedova ne interesuje Conor McGregor: Izgleda kao ispuhani balon
UFC je donio dobru odluku da se Conor ne bori protiv Gaethjea jer bi dobio batina, kazao je Abdelaziz
05.01.2020. u 11:32
get url
text

Iako se Conor McGregor nada skorom revanšu s Khabibom Nurmagomedovim, UFC prvak lake kategorije nije pretjerano zainteresovan za taj meč.

McGregor se 18. januara vraća u oktogon borbom protiv Donalda Cerronea na UFC 246, a Khabiba čeka Tony Ferguson na UFC 248, piše Fightsite. Ukoliko pobijede, i UFC bi volio vidjeti novi meč Khabiba i Conora, no Dagestanac i njegov tim o tome ne razmišljaju.

Ali Abdelaziz, menadžer aktualnog prvaka, okomio se na predsjednika UFC-a Danu Whitea zbog favoriziranja irskog borca.

- Dana je najveći promotor u historiji i poštujem ga. On mora navesti ljude da vole Conora. A spominjanjem Khabibova imena čini Conora važnijim nego što jest. To je ok, promovira, radi. Dana ima plan, i Khabib ima plan. Ponekad ćemo se ljutiti, ponekad slagati, ali posao ide dalje. No, Conor nije na našem radaru. Mislim i da bi mogao izgubiti od Cowboya - rekao je Abdelaziz.

U Khabibovom taboru nisu impresionirani izgledom Conora McGregora, za kojeg njegov trener John Kavanagh kaže da je u boljoj formi nego ikada prije.

- Conorovi treneri su i prije borbe s Khabibom govorili da je spreman, da će nokautirati Nurmagomedova u tri runde, da nikada nije bio u boljoj formi... Nakon poraza su rekli da je imao užasan kamp i hranu. Lažu. Izgleda kao ispuhani balon. On je samo bodybuilder - rekao je Abdelaziz.

Khabibov menadžer osvrnuo se i na situaciju s Justinom Gaethjeom, kojeg mnogi vide kao legitimnog izazivača iako ga UFC želi zaobići kako bi McGregor dobio borbu za pojas.

- Što s borcima poput Gaethjea? Pobjeđuje, nokautira protivnike. Logično je da bude sljedeći izazivač. To je jedina borba koja za njega ima smisla, da se bori s prvakom - kaže Abdelaziz.

Gaethje je rekao da ne bi imao ništa protiv borbe s McGregorom, a i Irac ga je stavio na svoju listu želja.

- Conor ne želi imati ništa s Gaethjeom. Razumijem to, Gaethje vas može odvesti u duboke vode. Znamo i da Conor odustaje kada je voda preduboka. UFC je donio dobru odluku da se Conor ne bori protiv Gaethjea jer bi dobio batina - zaključio je Abdelaziz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.