open-navfaktor-logo
search
Najbitnija je čast
Khabib prijeti UFC-u: Riješite problem ili nema narednog meča!
Rekao sam im da u slučaju otkaza Zubairi i ja idem 100 posto, ponovio je Nurmagomedov
18.10.2018. u 20:45
get url
text

Dana White objavio je kako Khabib Nurmagomedov sigurno ostaje u UFC-u, no čini se da to baš i nije tako. Dagestanac se oglasio povodom objave te vijesti i potvrdio da ne odustaje od svog ultimatuma.

UFC je najavio suspenziju njegovog kolege Zubaire Tukhugova zbog udaranja Conora McGregora nakon meča u Las Vegasu, a Khabib je najavio da i on odlazi ako to naprave.

- Jako sam ozbiljan oko toga. Ako me pitate o plaći i novcu općenito, ako dobra osoba ima mnogo novca, ne vidim ništa pogrešno u tome. Ali da li je novac najbitnija stvar na svijetu? Za mene nije. U mom životu je najbitnija stvar čast, čast moje porodice, čast moje zemlje, zemlje koju je moj protivnik uvrijedio. Znao sam da me čeka rat, znao sam da neko mora izgubiti, ali bio sam spreman na bitku do kraja - izjavio je Khabib u razgovor za Channel 1.

Još jednom je potvrdio svoje zahtjeve prema UFC-u vezane za Zubairu Tukhugova, timskog klege, koji je dobio otkaz zbog tuče koju je započeo po završetku meča s McGregorom. UFC je ekspresno otpustio Tukhugova, no čini se kako stvar nije gotova.

- Već sam rekao sve svoje zahtjeve prema UFC-u. Možete li zamisliti ovo? Idete u rat i onda čovjek koji vas podupire strada. Pobijedili ste u ratu, ali ne možete ići kući i naspavati se. jer je čovjek koji je bio s vama i dalje u  problemima. To nije način ponašanja i to nije način na koji ja funkcionišem. Rekao sam im da u slučaju otkaza Zubairi i ja idem 100 posto - decidan je Nurmagomedov, dodavši:

- Vjerujem da čovjek u životu, što je malo i žalosno, ima vrlo malo prilika pokazati kakav je zapravo. Pokazati vrijednosti koje nosiš u sebi i cijeniš. Biti pravi muškarac u današnje doba je vrlo teško. Rekao sam im, a već smo počeli pregovore oko idućeg meča… Ali rekao sam im: NE, ovo će pričekati! Kaznili ste mog kolegu i vi hoćete da ja pregovaram s vama? To se nikada neće dogoditi. Ovako ćemo: Riješit će se naprije problem s mojim saborcem jer mi nismo ti koji smo započeli ovaj sukob. Mi smo ga samo završili. Neka se ljudi ne zabune, mi dolazimo iz SAMBO-a. A to je samoobrana bez oružja. Išli smo se tući protiv boraca koji su jednako dobro potkovani, bez oružja, samo po odbranu naše časti. A onda oni dobiju plaću, a meni je uzmu i prebace krivnju na moj tim. To se ne može dogoditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.