open-navfaktor-logo
search
Pod kontrolom
KFOR: Vlasti Srbije bile su obaviještene o akciji na Kosovu
On je negirao da je mađarski kontingent KFOR-a pokušao da reagira tokom akcije, a da je spriječen od zapovjednika tih snaga
29.05.2019. u 10:46
get url
text

Glasnogovornik KFOR-a Vincenzo Grasso izjavio je u srijedu da su vlasti Srbije bile obaviještene da će doći do akcije hapšenja na sjeveru Kosova u utorak, 28. maja, i da "nije bilo iznenađenja".

- Jučer je situacija bila pod kontrolom i konstantno smo je pratili. Imali smo dobru razmjenu informacija i bili smo u kontaktu sa srpskim vlastima - kazao je Grasso za televiziju Prva.

On je negirao da je mađarski kontingent KFOR-a pokušao da reagira tokom akcije, a da je spriječen od zapovjednika tih snaga.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je jučer u Skupštini Srbije da je tokom akcije na sjeveru Kosova mađarski kontingent KFOR-a pokušao da reagira, ali da je spriječen, prenosi Beta. 

Na sjeveru Kosova u utorak je uhapšeno više osoba. Kosovska policija navela je kako se radilo o akciji protiv organiziranog kriminala, dok je službeni Beograd ocijenio da je ona bila usmjerena na kriminalizaciju i zastrašivanje preostalih Srba na Kosovu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.