open-navfaktor-logo
search
Transfer politika
Kevin Strootman "spriječio" Džekin odlazak sa Olimpica?
Novinar Corriere della Sera, Luca Valdiserri, objasnio je kako ovaj potez nije ništa novo kada je riječ o Romi
29.08.2018. u 21:00
get url
text

Transfer Kevina Strootmana iz Rome u Olympique Marseille iznenadio je mnoge, pogotovo navijače Vučice koji znaju koliko je holandski veznjak bio važan za njihov tim.

Nakon što je početkom prelaznog roka rimski klub prodao Radju Nainggolana, u njegovom finišu otišao je još jedan igrač koji je bio važan faktor u veznom redu tima sa Olimpica.

Novinar Corriere della Sera, Luca Valdiserri, objasnio je kako ovaj potez nije ništa novo kada je riječ o Romi, pogotovo zbog činjenice da je prodajom Strootmaka Roma zaradila 25 miliona eura plus tri miliona uz bonuse.

Valdiserri je izjavio u slučaju da je Strootman odbio transfer, da bi rimski tim sigurno prodao Edina Džeku ili Kostasa Manolasa.

- Monchi tvrdi da su Nainggolan i Strootman otišli jer su oni to željeli, ali to nije istina. To vidite po izjavama igrača koji kažu da ih je klub prodao i da nisu htjeli da idu iz Rima. U slučaju da Strootman nije otišao klub bi napustila jedna od dvije zvijezde, a to su Džeko i Manolas. Imali su ponude za njih od bogatih klubova van Evrope i razmatrali bi ih sigurno da Holanđanin nije otišao. U Romi se ne bi libili da prodaju Džeku ili Manolasa iako su im to glavni igrači. To nije neobično jer Roma to radi godinama. Sjetite se samo odlazaka Marquinhosa, Benatije, Salaha i Rudigera - naglasio je Valdiserri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.