Na društvenoj mreži Facebook zastupnica DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla objavila je status, u kojem navodi da joj se javila kolegica iz skupštinskih klupa Jasna Duraković, kako bi joj dala podršku za napade kojima je bila izložena u posljednje vrijeme.

Kerla je objavila kompletnu poruku koju joj je poslala Jasna Duraković, a potom joj napisala i odgovor. 

- Draga Bibo, samo da znaš da ja lično nikoga ne osuđujem niti imam pravo na to. Tvoj izbor poštujem. Ne želim da me se glorificira a da se istovremeno pljuju drugi. Pogotovo su jadni svi oni koji pljuju po ženama, jer nama nije nimalo jednostavno. Da se razumijemo, i mene mnogi neistomišljenici pljuju, ali je to sve stvar politike, s kojom se moramo svi mi nositi, jer smo svjesno ušli u to. Dakle, glavu gore i hrabro stati iza svojih odluka, koje su naše i takve kakve su. U konačnici, sve će ovo proći, a nama ostaje da radimo sve što je u javnom interesu i da poboljšamo život svih nas, građanki i građana u KS, koliko možemo. To treba da nam bude svima zajednička misija – napisala je Jasna Duraković. 

Odgovor Bibije Kerle prenosimo u cjelosti: 

-Draga Jasna! Hvala što si se javila i nakon mjesec dana strašne torture, pljuvanja i omalovažavanja i to zahvaljujući tome što si po tebi bila "hrabra“ i izabrala stranu koja poništava sve ono što su drugi uložili u tebe. Izdržala sam ja sva ta pljuvanja, vrijeđanja, psovanja i verbalna uznemiravanja, ostala sam uspravna bez obzira što se u mene pucalo svim raspoloživim sredstvima. Jedino mi je žao što u svemu ovome nisi do kraja iskrena. Zašto ne reći da smo svi mi ulaskom na listu ( a bila si isto kao i ja druga na listi svoje bivše partije) potpisali Ugovor koji nas obavezuje na nešto sto se zove "zahvalnost“ za povjerenje koje nam je ukazano od strane naših predsjednika partija. Ovim činom ne govoriš istinu ni sebi ni drugima, a pogotovo što tim činom i dalje daješ povoda drugima da pljuju po meni jer navodno ti si moralna, a ja nemoralna. Ti si izabrala to što si izabrala i sretno ti bilo, ja ostajem na onoj strani koja mi je prvi puta 2014. a poslije toga u oktobru 2018. godine dala priliku da budem zastupnik stanovnika Kantona Sarajevo. Ko je od nas dvije izabrao pravu stranu pokazat će vrijeme. Svako dobro i glavu gore , kao što ti reče, sve će biti i proći.

P.S . Jedva čekam da dođem pred TV kamere ( a kad će to biti ja odlučujem ) da kažem neke stvari o kojima se očito niko ne usuđuje da progovori.