open-navfaktor-logo
search
Javljaju mađarski mediji
Kepčija blizu novog angažmana, slijedi li rastanak sa Sarajevom?
Kada je Ismir Mirvić preuzeo Fudbalski klub Sarajevo i uplovio u fudbalsku industriju Bosne i Hercegovine, jedno od njegovih prvih pojačanja bio je Ivan Kepčija.
07.05.2022. u 13:32
get url
text

Mirvić je Kepčiju doveo kao savjetnika. Prije dolaska u Sarajevo, Kepčija je radio kao savjetnik u škotskom Hibernianu, bio sportski direktor Legije i Hajduka te dogurao do pozicije u omladinskoj školi Dinama.

S tako bogatim iskustvom u vezi s njegovim uslugama zainteresirao se jedan klub iz Mađarske, prenosi Germanijak.

Riječ je o mađarskom Honvedu koji posljednjih sezona ne živi najbolje dane u historiji kluba. Dva kola prije kraja i dalje su u borbi za ostanak, a kroz historiji su osvojili naslov prvaka Mađarske 14 puta dok su posljednji kup uzeli prije dvije sezone.

Od odlaska Istvana Urbanyija mjesto sportskog direktora je prazno. Mađar je vodio sportsku politiku kluba od aprila 2020. do februara 2021. godine, a u posljednje tri godine promijenili su više trenera nego u prethodnih deset.

U takvom organizacijskom haosu klub iz glavnog grada Mađarske u potrazi je za nekim ko će im pomoći srediti nastali nered. Kako javljaju mađarski mediji Kepčija je već obavio inicijalne razgovore s upravom kluba i glavni je favorit za preuzimanje funkcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.