Učestvovalo 600 trkača

Kenijac najbrži na Mostarskom polumaratonu

Objavljeno: 23.03.2019. u 12:40

Polumaraton je održan u sklopu trećeg izdanja "Mostar Run Weekenda", koji se održava dva dana u gradu na Neretvi

FOTO: Fena

Kenijac Samuel Naibei Kiplimo pobjednik je 3. mostarskog polumaratona na kojem je sudjelovalo 600 trkača iz 15 zemalja. Kenijac je kazao kako je kompletna organizacija Mostarskog polumaratona bila na jednom vrhunskom nivou.

- Sve je bilo odlično, nismo se borili za vodu koja je na predviđenim mjestima bila postavljena kako treba, zadovoljan sam svojom brzinom, a posebno pred kraj utrke i osjećam se vrlo dobro. Također čestitam svim ostalim trkačima koji su sudjelovali na ovom događaju - kazao je Kiplimo.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Milan Mitrović iz Srbije, dok je treće mjesto pripalo Srđanu Samardžiću iz BiH. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Olivera Jevtić iz Srbije, drugo mjesto osvojila je Lucija Kimani iz BiH dok je kao treća završila Jelena Kosić također iz BiH.

Inače start Mostarskog polumaratona bio je u Potocima, sjeverno od Mostara, a cilj Mepas Mall. Trasa staze vodila je od Potoka, desnom stranom Neretve do ulaska u grad, a zatim se nastavila gradskim ulicama. Polumaraton je održan u sklopu trećeg izdanja "Mostar Run Weekenda", koji se održava dva dana u gradu na Neretvi.

U tri planirane utrke sudjeluje više od hiljadu trkača. Pored humanitarne utrke građana na dionici od četiri kilometra i utrke za djecu na stazi dugoj jedan kilometar, centralni događaj trkačkog vikenda je Mostarski polumaraton.

Foto: Fena

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije