open-navfaktor-logo
search
Na društvenim mrežama
Kenana Magodu bivša supruga optužila za nasilje u porodici, on odgovorio
Dinka Hasičić optužila je svog bivšeg supruga kenana Magodu, zastupnika SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednika Turističke zajednice KS, za nasilje u porodici.
19.12.2022. u 19:28
get url
text

- Ovaj tekst će izazvati i započeti rat... Jer istupam javno protiv osobe na državnoj funkciji a pri tome nasilnik,otac moje djece samo na papiru!!! I nekoj bolesnoj bivšoj ženi. Ali se ne bojim!!!! - napisala je Hasičić u svom Facebook profilu u podužem statusu.

- Često me pitaju oni koji me dugo znaju,za naše drugo nerođeno dijete, izgubljeno u 5.mjesecu... dječak Ammar... Ustvari moje, jer moje nije ništa njegovo... Ne halalim kad legneš pod crnu zemlju barem minutu prije mene Inshallah, taj dan i tu bol kad je prestalo da kuca srce jednog evlada..

Od silnog stresa danima, istjerivanja trudne žene iz auta, udaraca, razbijanja vrata barem troja u kući... Samoubilačkih poteza koje si imao, a baš takvi "kitovi samoubice" sve međede nadžive, jer vole strah u tuđim očima,a svoj nemaju, ni strah ni stid - između ostalog je navela Hasičić.

Iznijela je niz privatnih problema u braku i tokom razvoda.

- Eh, da mi je ova pamet... Imala bih njih troje uvijek kao prvi izbor,hvala Allahu!!! Ali i još desetero sa svih deset drugih očeva, samo da njega nisam birala... I otišla sam brzo,nakon još jednih batina gdje me takvu onesviještenu iznio u haustor... tad sam prijavila i tu je bio kraj...
Sjećam se kako sam tu noć iz sve snage takva bosa trčala koliko me noge nose pod najjačim martovskim pljuskom tražeći napokon pomoć roditelja i policije... Dobio zabranu pristupa, šest mjeseci... Pružao otpor,negiranje, pametne naočale bez dioptrije se "metnu" na glavu šuplju i glumi se elokventnost, kompletno sa svojom familijom glumeći žrtve, prozivajući me ludom, kako sama sebe glavom od zid udarala, odatle naime potres i tragovi muske šake na vratu...

I da, maltretirao me dalje na sudu, sad sporazum, sad se ne pojavi, sad tuži... Sad hoće djecu, sad neće ništa... I tako u krug. Zamislite sad agonije poslije, od uhođenja, praćenja, gubitka stana, vraćanja hipoteke jer nemam sredstava sama da plaćam kredit ... Prodajem, vraćam hipoteku i izlazim gola i bosa, jer kamata više nego što je stan koštao.

Pet podstanarskih stanova u nepunih osam godina, pet tuđih domova, pravila, komšija, adresa... Tuđih kreveta, slika, escajga i šerpi, a znate šta? Svaki, ama baš svaki i svačiji stan nosi predivne uspomene, i svaki je ljepši bio od onog iz pakla, svako jutro i noć mirnija od one u svom ... Ne ponovilo se!!! - stoji, između ostalog u statusu.

Hasičić je objavila i dokumente iz kojih se vidi da je Magoda imao sudsku zabranu da joj prilazi zbog nasilničkog ponašanja, kao i medicinsku i drugu dokumentaciju.

{$galerijaFotografija}

- Također završio i da njegovo nasilništvo ne bude dalje procesuirano, oslobodili ka kažu zbog nedovoljnih dokaza. Trebala sam možda pod crnu zemlju ... A ni tada ne radi država ništa - navela je Hasičić.

Napisala je i da "par godina unazad pokušavam na sudu istjerati pravdu, dobiti povećanje bijedne alimentacije jer nije više socijalni slučaj kako se predstavljao prije sedam i po godina, kada je sam sebe odjavio i ponovo prijavio na tadašnje direktorsko mjesto, ali džaba".

{$galerijaFotografija}

Magoda joj je odgovorio putem medija, negirajući optužbe i navodeći da je on bio meta njenih napada, o čemu postoje prijave. 

- Ulaskom u politiku sam bio svjestan opasnosti da će moj privatni život postati meta napada, ali nisam računao da će ti napadi doći od moje bivše supruge. Posebno nisam mogao ni pomisliti da će u to uvući i naše troje malodobne djece, koju je ovim činom dovela u veoma nezavidnu situaciju. Najvažnija obaveza roditelja je da zaštiti svoju djecu od svih opasnosti i neugodnosti. Stoga će i moja reakcija na optužbe i neistine, koje je moja bivša supruga iznijela na svojoj Facebook stranici, biti vođena isključivo najboljim interesom naše djece. Žao mi je što je nešto što je počelo kao ljubav, završilo nesuglasicama i razvodom prije više od sedam godina. Dogovorili smo se da dijelimo starateljstvo nad djecom i mislio sam da smo time riješili probleme i da ćemo oboje nastaviti svoje živote.

Međutim, nakon toga sam često bio meta njenih verbalnih i fizičkih napada, o čemu postoje dokazi i prijave u policiji i socijalnoj službi. Ti napadi su često bili i pred djecom, što me je najviše boljelo. Zadnji napad se desio prije nekoliko dana, pri čemu je fizički nasrnula na mene i oštetila mi automobil i sve to pred našim mlađim djetetom. I taj napad sam prijavio policiji i socijalnoj službi, pri čemu sam priložio i video snimak napada. Ona je na svom profilu objavila fotografije na kojima se vidi da razgovaram s policijom, koju sam ja pozvao da prijavim napad na sebe i oštećenje imovine. Vjerujem da je to bio povod za njenu objavu. 

Žao mi je što je u ovu priču uvukla i sve meni drage ljude, koji to ničim nisu zaslužili. I pored svega toga, ne želim iznositi detalje koji bi pokazali o kakvoj osobi je riječ, jer sam svjestan da bi i naša djeca to mogla pročitati. Bez obzira na brojne neugodnosti koje sve ove godine doživljavam, ne želim da moja djeca čitaju bilo šta ružno o svojoj majci. 

Ovim putem bih zamolio svoju bivšu suprugu da ne iznosi daljnje neistine, ne zbog mene, već zato time veliku štetu nanosi našoj djeci. Ako ima dokaze protiv mene neka to riješava pravnim putem, bez pravljenja predstave za javnost. Isto kao što i ja sve njene napade rješavam pravnim putem, van očiju javnosti i posebno, naše djece. Sve što je do sada iznijela je pobijeno na sudu, zbog nedostatka dokaza, za što prilažem i dokumente koji to potvrđuju. Sud je odbacio sve njene navode o tome da sam je na bilo koji način napastvovao. I sve to se dešavalo prije mog aktivnog uključenja u politiku, čime opovrgavam njene tvrdnje da sam politički djelovao na rad pravosudnih organa.

Meni je najvažnije da moja djeca znaju istinu o meni, zbog toga me ove laži ne pogađaju i ne brinu previše. Međutim, ono što me brine je sigurnost naše djece jer sam dobio pouzdane informacije koje ukazuju na to da je moja bivša supruga pokušala naškoditi sebi. Ne bih volio da joj se bilo šta loše desi i da djeca ostanu bez majke. Ali me dodatno brine opasnost da naškodi i djeci, o čemu u zadnje vrijeme često svjedočimo. Stoga pozivam njenu porodicu i prijatelje da joj pomognu jer je očito da je trenutno u stanju psihičke nestabilnosti, kako bi se što prije izvukla iz tog stanja - naveo je Magoda.

Kenan Magoda

Kenan Magoda

Status Dinke Hasičić, bivše supruge Kenana Magode
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.