open-navfaktor-logo
search
Načelnik Općine
Kenan Dautović najavio da bi ulica u Travniku mogla dobiti ime po Ćiri Blaževiću
Travničani su beskrajno tužni zbog smrti legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, inače rođenog Travničanina, i na nekoliko načina odat će počast ovom velikanu grada, kazao je Feni danas načelnik Općine Travnik Kenan Dautović (SDA).
08.02.2023. u 14:59
get url
text

- Reakcije ljudi u gradu su jednostavno beskrajna tuga. Travničani svog Ćiru ispraćaju s puno emocija, ali i zahvalnosti za sve što je uradio. Otišao je jedan čovjek koji je obilježio jedno historijsko poglavlje pogotovo u sportskom, ali i širem društvenom dijelu - rekao je Dautović.

Iako je ne sebi svojstven način najavljivao da se kraj bliži, Ćirina smrt ipak je zatekla sve, dodao je načelnik.

- Još ćemo smisliti na koji način dostojanstveno obilježiti njegov odlazak. Zahvalni smo Bogu što je mogao biti nazočan prilikom dodjele titule počasnog građanina Travnika. Sigurno ćemo razmišljati u smjeru da ovjekovječimo njegovo ime na simboličkoj razini kroz neki spomenik ili ulicu koja će nositi ime trenera svih trenera - rekao je Dautović.

On je najavio da će izaslanstvo Općine Travnik nazočiti posljednjem ispraćaju legendarnog trenera.

- Delegacija općine na čelu s predsjedavajućom Općinskog vijeća Vlatkom Lovrinović i sa mnom prisustvovat će sprovodu legendarnog trenera na zagrebačkom Mirogoju. U komunikaciji smo s njegovom porodicom - kazao je travnički načelnik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.