navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ponosni vlasnik

Kemal Orman: Golfa keca čiji vlasnik je bio Pimpek pazim kao svoje najdraže i u njemu se, naravno, stalno slušaju Indexi

Golfa sam kupio od njegove supruge i sačuvao sam ga u originalnom stanju, kaže Orman

Objavljeno: 29.09.2019. u 14:56
get url
text

Legendarnog Davorina Popovića Pimpeka Sarajlije pored velikih hitova i jedinstvenog glasa pamte i po crvenom golfu u kojem se često vozio ulicama glavnog grada BiH.

Ponosni vlasnik ovog golfa sada je Kemal Orman iz Sarajeva, koji je danas bio učesnik izložbe golfova organizirane ispred BBI Centra.

{$galerijaFotografija}

- Cijeli život vozim golfove. Trenutno su u mom vlasništvu popularni "golf 1" i "golf 7". Naravno, ponosan sam na svog keca čiji je vlasnik bio legendarni Davorin Popović. On je proizveden u oktobru 1977. godine, a registriran je prvi put 1978. godine. Golfa sam kupio od njegove supruge i pazim ga kao svoje najdraže. Sačuvao sam ga u originalnom stanju i nastojim da ga takvog očuvam. Naravno, Indexi se stalno slušaju u njemu, tu su originalne kasete i ploče kultne grupe. Golf je bez konkurencije najbolji automobil za BiH, a svog četverotočkaša iz 1977. godine čuvam samo za skupove i posebne prilike - kaže za Faktor Kemal Orman.

Kemal Orman
1 od 6
left-arrowright-arrow