open-navfaktor-logo
search
Bivši predsjednik Želje
Kemal Kozarić poručio Samiru Ceriću: Priča o tokenima, digitalizaciji, možda ćemo igrati i virtuelno prvenstvo
Nakon što su FK Željezničar i Medeama iz Gane potpisali trogodišnji ugovor o partnerstvu, našoj redakciji obratio se Kemal Kozarić, dugogodišnji uspješni predsjednik kluba sa Grbavice. 
08.05.2021. u 17:29
get url
text

- Poštovana redakcijo, ovo što sam pročitao na portalu Faktor, kojeg izuzetno cijenim i redovno čitam, je za rubriku "Vjerovali ili ne" i ne mogu da vjerujem. Da nisam ljut i razočaran, slatko bih se nasmijao, zato želim da javno dam svoj komentar kao bivši predsjednik FK Željezničara.

Mislio sam da je  neka šala, jer mnogi navijači drugih timova, posebno FK Sarajeva prave viceve na račun trenutnog stanja u FK Željezničar s pravom i može im se. U doba najveće poslijeratne krize, gdje tim ne zna za pobjedu 12 kola, gdje smo u ovoj polusezoni posljednji na tabeli, gdje sve strukture kluba i svi prijatelji kluba bi trebali da traže rješenje za izlazak iz krize, gdje navijači doživljavaju razočarenje za razočarenjem, predsjednik kluba online (prvi put u historiji), niko ne zna ni čime se bavi, javlja nam uzbuđeno da je uspostavio neku virtuelnu vezu sa klubom iz Gane – kaže ogorčeni Kozarić.  

VEZANI TEKST - Most između Afrike i Balkana: Željo sklopio partnerstvo s klubom iz Gane

Bivši predsjednik Želje dalje izražava nevjericu u ono što je Samir Cerić objavio.

- Svaka čast tom klubu, ali, živ bio, gdje ti živiš (znam u Londonu). Umjesto da ponudiš ostavku ili narediš da igramo sa juniorskom ekipom do kraja prvenstva da se više ne brukamo, predsjednik priča o tokenima, digitalizaciji, možda ćemo igrati i virtuelno prvenstvo ili PES i to nakon još jedne izgubljene utakmice odigrane na Grbavici. FK Željezničar je klub sa bogatom historijom i bilo je i uspjeha i padova, ali ovakvu krizu nismo vidjeli poslije rata.

Klub je u velikoj krizi igračkoj, finansijskoj, ljudi koji vode očito da nemaju viziju i da ne razumiju šta navijačima znači svaki poraz u godini gdje klub obilježava 100 godina postojanja. Može biti loša sezona, bilo ih je, pravi navijači vole klub i kada klubu ne ide, ali rukovodstvo kluba, Skupština, Upravni odbor mora da preuzme odgovornost i da ponudi plan i program kako izaći iz ove situacije. Sa klubom iz Gane sigurno nećemo. Zato gospodine Ceriću, dođite na Grbavicu, pogledajte navijače u oči i recite šta nas čeka u narednoj sezoni ili se zahvalite jer FK Željezničar je svetinja. Za Želju se ne navija, Željo se voli. Ne igrajte se sa strpljenjem navijača, oni su sigurno najbolji i najvjerniji navijači, ali i oni znaju gdje je granica tolerancije. Mi smo Željini, Željo je naš – poručio je na kraju Kozarić. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.