open-navfaktor-logo
search
Dnevno 250 pacijenata
KCUS: Na Klinici za ortopediju nema listi čekanja
Kinika za ortopediju i traumatologiju KCUS-a zahvaljujući stručno osposobljenom medicinskom osoblju, postojećoj opremi i izvrsno opremljenim operacionim salama prepoznatljiva je po kvaliteti usluga u Bosni i Hercegovini i izvan granica naše zemlje.
16.02.2023. u 13:28
get url
text

Na ovoj Klinici nema listi čekanja za bilo koju uslugu. Rad sa pacijentima raspoređen je na šest odjeljenja (Ambulantno – poliklinički odjel, Operacione sale sa intezivnom njegom i terapijom, Spinalno odjeljenje sa endoprotetikom, Odjeljenje za dječiju ortopediju, Odjeljenje za bolesnike sa ortopedskim infekcijama i Odjeljenje za maligna oboljenja koštanih sistema).

Prema riječima prof. dr. Đemila Omerovića, šefa Klinike dnevno se u pet ambulanti pregleda oko 250 pacijenta, a radi se u prosijeku osam do 10 operacija.

- Tokom protekle godine na Klinici za ortpopediju i traumatologiju obavljeno je oko 34.000 pregleda i urađeno je 1800 operativnih zahvata. Naš stručni tim hirurga, medicinskih sestara u saradnji s pomoćnim osobljem, koristi najnovije operativne tehnike u liječenju pacijenata te osigurava brz i učinkovit postoperativni oporavak. U našoj se Klinici liječe pacijenti iz cijele BiH, a u posljednje vrijeme se sve više pacijenata iz Republike Srpske odlučuje za operaciju u KCUS. Također, radi se kontinuirana edukacija kadra. Uvodimo mlade kolege u operativni program i nastojimo biti najbolja podrška u njihovom stručnom usavršavanju - naveo je prof. dr. Omerović.

Kako kaže dr. Mehmed Jamakosmanović, šef Odjeljenja za dječiju ortopediju, pacijenti i članovi njihovih porodica zadovoljni su uslugom na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS, a čemu svjedoče brojne pohvale.

- Važno je naglasiti da vrlo malo djece šaljemo na liječenje van granica BiH. Radimo predamo, profesionalno i pratimo najnovija dostignuća iz oblasti dječije ortopedije - rekao je dr. Jamakosmanović.

Jedan od zadovoljnih pacijenata Klinike je Suvad Hajdarević iz Bosanke Krupe.

- Hospitaliziran sam prije 14 dana i osjećam se dobro. Već drugi dan nakon operacije stao sam na noge i nisam imao bolove. Želim da poručim svih građanima da nemaju potrebe da se liječe bilo gdje izvan KCUS-a, jer ova ustanova ima najbolji medicinski tim u državi - naglasio je Hajdarević.

 

Almedina Alihodžić, glavna sestra Klinike za ortopediju i traumatologiju je naglasila da je na Klinici postignut veliki napredak.

- Na Klinici radi 86 medicinskih sestara i tehničara. Svi smo maksimalno uključeni u liječenje i oporavak naših pacijenata. Timski rad je važan u ovom poslu i mi svakodnevno svjedočimo zadovoljstvu naših pacijenta - navela je Alihodžić.

Generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović naglasila je da je na Klinici za ortopediju i traumatologiju prije nekoliko godina uveden novi koncept rada, koji odlično funkcioniše.

- Pacijenti su zadovoljni uslugom što je najbolji pokazatelj načina rada. Nema privilegovanih pacijenata. Operacije se rade po programu. Izuzetak su hitni slučajevi. Nekadašnje duge liste čekanja više ne postoje. Naši ortopedi su stručno osposobljeni za sve operativne zahvate, po čemu su prepoznatljivi u regionu. Ponosna sam na sve što je urađeno na ovoj Klinici. Uspjeh Klinike za ortopediju rezultat je predanog i odgovornog rada - izjavila je prof. dr. Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.