- Fahrudin Radončić i njegov Avaz proizvedu više laži o porodici Alije Izetbegovića čak i od RTRS-a ili srbijanskih tabloida. Pozivamo članstvo i kadrove SBB-a da se distanciraju od takve politike koju provodi Radončić, a koja ima elemente mržnje prema porodici Alije Izetbegovića. 

Nažalost u kampanju se uključio i ministar Haris Vranić, koji lično stoji na čelu organizacije skandaloznog vakcinisanja u KS. Nikakav populizam i njegove uvrede neće prikriti nerad ministra Vranića i haos koji je kreirao u procesu vakcinacije građana Sarajeva. Favorizovanje svojih prijatelja, iznošenje vakcina na stražnje izlaze povlaštenim i VIP osobama povezanim sa aktuelnom vlašću u Sarajevu, samo su dio problema nepravedne raspodjele vakcina u Kantonu Sarajevo. U isto vrijeme, starije građane koji satima na kiši stoje u redu za vakcine i po tri puta vraćaju sa Zetre, među njima nažalost i onkološke pacijente.

Haris Vranić, koji stoji na čelu sramotnog vakcinisanja "preko štele", bi zbog navedenog trebao da se izvini građanima Sarajeva i ode sa funkcije za koju je nedorastao. Osim po neradu i nesposobnosti, ostat će upamćen po izjavi da ministri u Vladi KS, među kojima je i on, trebaju biti prioritet za vakcinisanje. Samo u sistemu koji kreira Elmedin Konaković i njegov NiP, a koji je poznat kao "nipotizam", Vranić kao hirurg sa nula operacija godišnje na svom redovnom poslu dobije priliku da vodi cijeli zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo - zaključuju na kraju saopćenja. 

Mediji bliski ministru Harisu Vraniću jučer su objavili vijest da su se u Zetri, mimo protokola vakcinisali sestra i zet predsjednika SDA Bakira Izetbegovića – Sabina i Mirsad Berberović, te da navodno nisu bili na spisku jer ne ispunjavaju uvjete. Nakon što je plasirana ova dezinformacija, odmah se oglasio i Vranić poručiviši "da će se sve detaljno provjeriti i da će imena onih koji su se na amoralan način vakcinisali biti javno objavljena". 

Indikativno je, podsjećamo, da su na isti način Vranić i ekipa "proigrali" vezano za odlazak 13 anesteziloginja iz KCUS-a. Njemu blizak medij, objavio je ovu vijest, potom je pitanje na sjednici Skupštine KS isti dan postavio NiP-ov zastupnik Aljoša Čampara, a ministar zdravstva potvrdio, te sa premijerom Edinom Fortom odmah sazvao i hitnu sjednicu Vlade KS na kojoj su donijeli odluku da ovi ljekari odmah prelaze u Opću bolnicu.