Predmet "Spis"

Kćerka Eseda Radeljaša puštena iz pritvora

Objavljeno: 12.09.2018. u 17:41 Autor: M. M.

Amra Radeljaš optužena je za davanje dara radi trgovine utjecajem

Amra Radeljaš, kćerka Eseda Radeljaša, nakon tri i po mjeseca provedena u pritvoru, puštena je da se brani sa slobode. 

Ovu informaciju potvrdio nam je njen advokat Muhidin Kapo. 

Amra Radeljaš je, zajedno sa njenim bratom Admirom, te ljekarima Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Dragišom Đogovićem i Eldinom Bešlagić, uhapšena je u akciji "Spis", koju su po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo proveli pripadnici SIPA-e. 

Iako su u početku sumnjičeni za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, nedavno je Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu kojom se Esed, Amra i Admir Radeljaš terete za davanje dara ili drugih oblika koristi radi trgovine utjecajem, dok se ljekari Bešlagić i Đogović terete za primanje dara ili drugih oblika koristi radi trgovine utjecajem. 

Konkretno, na teret im je stavljeno da su za vrijeme boravka glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić u Općoj bolnici, posredstvom ljekara Bešlagić i Đogović, pokušali utjecati na nju, odnosno na postupajućeg tužioca u predmetu protiv Eseda Radeljaša, kako bi on bio pušten na slobodu. 

Više o tome možete pročitati OVDJE

Advokat Kapo nam je potvrdio i da je ročište za izjašnjenje o krivnji optuženih koje je bilo zakazano za sutra odgođeno, te će biti zakazan novi termin. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije