open-navfaktor-logo
search
U Sarajevu 1. aprila
Kćerka dobitnice Zlatnog ljiljana rodila sina u svom domu: Edina sretna jer je dobila brata Adina
Prvog aprila Alba Mušić rodila je sina Adina, i to ne bi bilo neobična da beba nije rođena u stanu u kojem živi porodica Mušić.
04.04.2020. u 21:29
get url
text

Ponosna majka kaže da je jutro bilo kao i svako drugo, ali da je u jednom trenutku shvatila da beba ubrzo dolazi.

- Probudila sam se najnormalnije kao i svako jutro. Krenem ustati iz kreveta i tada mi puca vodenjak. Probudila sam muža i rekla mu da nazove Hitnu pomoć dok se ja spremim za bolnicu. Torba za porodilište je već 15 dana čekala spremna. Iako sam planirala krenuti iz kuće, pri samom dolasku medicinskog osoblja Hitne pomoći, shvatila sam da će sve ići brže od uobičajenog. I oni su odmah rekli da nećemo moći stići do bolnice te da će me poroditi u stanu – priča Mušić.

VEZANI TEKST - Zlatnog ljiljana Edinu Čamdžić kćerka nije ni upamtila: Imala sam osjećaj da me iz mezara odgaja, htjela sam da budem poput nje

Majka kaže da se sve desilo veoma brzo, te da su nakon presjecanja vrpce, nju i bebu spremili te prevezli u bolnicu.

Kaže da nije imala vremena da razmišlja o strahu jer se sve veoma brzo dešavalo.

- Tek kada sam stigla u bolnicu shvatila sam šta se zapravo desilo. Hvala Bogu sve je prošlo u najboljem redu. I ja i Adin smo dobro. Upoznajemo se i navikavamo na novu bebu u kući – kaže Alba kojoj je ovo drugo dijete. Adin ima stariju sestru Edinu, petogodišnjakinju koja je sretna jer je dobila malog brata.

Podsjećamo, Alba je kćerka Edine Čamdžić, dobitnice Zlatnog ljiljana i Medalje za hrabrost koja majku nije ni upamtila. Odgojili su je nana i dedo, Edinini roditelji. Ponosno čuva uspomenu na svoju majku, a svojoj će djeci kada porastu pričati o nani heroini, koja je život dala za odbranu BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.