open-navfaktor-logo
search
Masovno kršenje mjera
KC Crne Gore: Situacija s epidemijom alarmantna zbog neodgovornog ponašanja
Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Crne Gore Danijela Raonić kazala je da je u Crnoj Gori alarmantna situacija kada je u pitanju epidemija koronavirusa.
02.11.2020. u 14:14
get url
text

Ona je pozvala građane da poštuju epidemiološke mjere kako bi se izbjeglo dodatno povećanje broja zaraženih od koronavirusa.

- Posljednjih dana svi smo bili svjedoci neodgovornog ponašanja velikog broja građana, ali i onih koji treba da daju primjer svojim zvanjem i strukom. Sve to imat će nesagledive posljedice sa kojima ćemo se suočiti u narednom periodu - kazala je Raonić.

Ona je rekla da Klinički centar Crne Gore i cijeli zdravstveni sistem u državi uspijevaju da odgovore na sve izazove i pored sve većeg broja oboljelih. Raonić je upozorila da će napori zdravstvenog sistema biti uzaludni ukoliko se svi zajedno ne budu pridržavali neophodnih mjera zaštite.

- Zato još jednom pozivam cijelo stanovništvo na odgovorno ponašanje, a posebno zdravstvene radnike koji pored ozbiljnog i napornog rada treba u svakoj prilici apsolutnim poštovanjem propisanih mjera zaštite prvi da daju primjer adekvatnog ponašanja i brige o svom i zdravlju svih nas. Ne smijemo da dozvolimo da zbog neprimjerenog i neodgovornog ponašanja plaćamo najveću moguću cijenu, a to je gubitak ljudskog života - istakla je Raonić.

Masovno kršenje epidemioloiških mjera u Crnoj Gori zabilježeno je proteklog vikenda tokom ispraćaja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je preminuo krajem protekle sedmice nakon zdravstvenih komplikacija izazvanih infekcijom koronavirusa. Brojni vjernici ljubili su njegovu glavu i ruke uprkos činjenici da je umro od koronavirusa, a jučerašnjoj sahrani u Podgorici prisustvovale su hiljade građana, kršeći epidemiološke mjere, ne noseći maske i ne držeći socijalnu distancu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.