open-navfaktor-logo
search
Južna Koreja
Kaznili Teslu zbog neiskrenosti u pogledu dosega auta s jednim punjenjem
Južnokorejsko regulatorno tijelo KFTC (Korea Fair Trade Commission) objavilo je da je kompanija Tesla preuveličala sposobnosti svojih automobila, te da nisu bili iskreni u pogledu "dosega automobila s jednim punjenjem, usporedbe uštede u vožnji naspram automobila pogonjenih benzinom te performansa koje nude Supercharger punionice".
07.01.2023. u 11:05
get url
text
Tesla

Južnokorejski regulator saopćio je u utorak da će kazniti Teslu s 2,2 miliona dolara zbog zanemarivanja da obavijesti kupce da bi domet vožnje njegovih električnih vozila mogao da se prepolovi po hladnom vremenu.

- Domet vožnje automobila američkog proizvođača električnih vozila pada na hladnom vremenu do 50,5 posto u odnosu na način na koji se oglašavaju na internetu - navodi KFTC u saopćenju, prenosi Reuters.

Tesla se nije očitovala službenim priopćenjem, ali je primjetno da, nakon što je kažnjena s 2.2 miliona dolara, na službenim stranicama dodano je upozorenje kako doseg može varirati ovisno o različitim čimbenicima, uključujući vrijeme, piše na stranici Teslarati.

Isto upozorenje ima i Kia, ali ne i Hyundai.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.