open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Kazna za neustajanje na himnu 2.000 eura
Sve države na svijetu štite svoje simbole i dostojanstvo poručio crnogorski premijer Duško Marković
10.10.2018. u 17:13
get url
text

Crnogorski premijer Duško Marković poručio je kako će svako ko ne ustane na intoniranje državne himne biti kažnjen te da Vlada najavljenim izmjenama i dopunama zakona štiti državne simbole, kao što to rade sve druge zemlje u regiji.

- Ko neće da ustane na himnu morat će da plati kaznu. Nećemo ga tjerati da ustaje. I svaki put kada ne ustane platit će kaznu, ako budemo u saznanju da nije ustajao - poručio je Marković.

Ocijenio je kako gotovo nema nijedne države na svijetu koja na takav način ne štiti svoje dostojanstvo i svoje državne simbole te da ga čudi negativna kampanja u medijima, prenosi RTCG.

Poručio je kako nije riječ samo o zastavi, već i o grbu i himni, prema kojima se mora imati odnos kakav propisuje svaka odgovorna država. Navodi da se prema simbolima na sličan način ponašaju Srbija, BiH, Slovenija, Hrvatska.

- Čudi me ta vrsta otpora. Nije to samo otpor državi i interesima, nego i otpora vlasti. Vlast možete da kritizirate, predsjednika Vlade ne morate da volite, uradite sve da ga smijenite i promijenite, ali državu morate poštovati - ustvrdio je Marković.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore utvrdila je Prijedlog izmjena i dopuna zakona o državnim simbolima i Danu državnosti, kojim se općine i javne ustanove, obvezuju da istaknu državnu zastavu, dok će kazne za neustajanje na himnu iznositi od 300 do 2.000 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.