open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Kazlagić sudi Sarajevu, Gigović Želji, Musiću derbi kola
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ne žuri s delegiranjem sudija i službenih lica za premijerligaške utakmice. 
31.03.2022. u 17:34
get url
text

Tako je krovna kuća bh. fudbala tek danas objavila ko će suditi predstojeće susrete 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje sutra otvaraju Velež i Široki Brijeg.

Dvoboj na stadionu Rođeni pripao je Danijelu Boji iz Kiseljaka. Asistirat će mu Senad Ibrišimbegović i Sreten Udovičić. Direktan prijenos je na Areni Sport od 18 sati.

U subotu su na rasporedu četiri meča.

Od 15 sati sastaju se Radnik - Sloboda, Leotar - Sarajevo i Rudar - Borac. Duel u Bijeljini vodit će Aleksandar Njegomirović, u Trebinju Mirza Kazlagić, a u Prijedoru "povratnik" Elvis Mujić.

VEZANI TEKST - Kazlagićeva lakrdija u Banjoj Luci: Kako je moguće da ovo nije penal za Velež?
 

Utakmicu iz Trebinja gledatelji mogu pratiti na platformi Moja TV, a "krajiški derbi" prenosi Arena Sport.

Duel Radnika i Slobode neće biti u TV prijenosu.

Subotnji program zatvaraju Zrinjski i Tuzla City. Derbi kola od 17 sati u Mostaru sudi Admir Musić. Direktan prijenos je na Areni Sport.

Jedini meč u nedjelju na Mokrom docu igraju Posušje i Željezničar. Susret zakazan za 15 sati vodit će Miloš Gigović, apsolutni rekorder po broju delegiranja ove sezone. Utakmicu prenosi Moja TV.

Zrinjski je nakon 23 kola lider na tabeli sa 60 bodova, slijede Tuzla City sa 44, Borac sa 40, Sarajevo sa 35, Željo sa 33 i Široki sa 32 boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.