open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Kazahstan u sudijskoj nadoknadi šokirao Zmajeve
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv Kazahstana u susretu 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.  
07.09.2021. u 22:41
get url
text

Zmajevi su bez pobjede ostali u 95. minuti kada je za 2:2 pogodio Zainutdinov. Ovim remijem izabranici Ivayla Peteva umaljili su šanse da mogu do druge pozicije i baraža. 

Bh. tim je u meč ušao furiozno, Pjanić je u 3. minuti uhvatio volej, ali lopta je otišla za malo pored gola. Dvije minute poslije velika prilika za Zmajeve.

Sijevnula je kontra, Stevanović je ubacio sa desne strane, a Džeko na drugoj stativi nije najbolje zahvatio loptu.

U 17. minuti nova velika prilika za Dijamanta. Ovaj put asistirao je Pjanić, a kapiten bh. tima promašio je prazan gol. Nastavili su Zmajevi sa napadimo, a četiri minute kasnije Kolašinac nije uspio realizovati sjajnu akciju.

Nedugo potom golman Kazahstana presjekao je sjajan pas Džeke za Pjanića, a u 34. minuti nije bilo dovoljno komunikacije između dvojice naših najboljih igrača, pa je još jedna prilika otišla u nepovrat.

Dvije minute kasnije Demirović je bio sebičan. Šutirao je iskosa sa lijeve strane, iako je na drugoj strani imao Pjanića i Stevanovića koji su bili u dosta boljoj poziciji.

{$galerijaFotografija}

U finišu prvog dijela zaprijetili su i gosti. Vassiljev je istrčao kontru, sve je pokušao sam, ali nije bio precizan. Nedougo potom nova kontra, ali sada je Shushenachev pokušao proigrati Zhukova, pa je Šehić bez problema pokupio loptu.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela opasno je visio gol Kazahstana, ali Demirović, Džeko i Kolašinac nisu uspjeli pospremiti loptu u mrežu.

I na otvaranju drugog dijela bh. tim je imao blagu inicijativu, ali su gosti u 52. minuti utišali Bilino polje.

Gosti su poveli nakon prvog kornera. Smušenost naše odbrane iskoristio je Kuat koji je glavom pogodio za 0:1.

U 56. minuti glavom je pokušao Demirović, ali brani Shatskiy.

Petev je u 68. minuti promijenio formaciju, na teren je poslao Luku Menala i sve karte bacio u napad.

Isplatilo se to tri minute poslije. Menalo je izborio slobodnjak nakon kojeg je sudija Frid, poslije konsultacija s VAR-om dosudio penal. Siguran sa bijele tačke bio je Pjanić.

Džoker sa klupe režirao je preokret u 86. minuti. Pjanić je ubacio, a Menalo pogodio za veliko slavlje naših navijača na Bilinom polju.   

Ipak, BiH je bez tri boda ostala u sudijskoj nadoknadi, tačnije u 95. minuti, kada je Zainutdinov iz slobodnjaka pogodio za 2:2. 

Bosna i Hercegovine - Kazahstan 2:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 - Kaut (52), 1:1 - Pjanić (74-pen), 2:1 - Menalo (86), 2:2 - Zainutdinov (95). Stadion: Bilino polje. Gledalaca: 6.000. Sudija: Yigal Frid (Izrael). Žuti kartoni: Hadžikadunić, Džeko (BiH), Zainutdinov, Marochkin, Vassiljev (Kazahstan).

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Ahmedhodžić, Hadžikadunić (od 68. Menalo), Saničanin, Stevanović, Kolašinac (od 46. Ćivić), Nalić (od 54. Gojak), Cimirot, Pjanić, Demirović (od 79. Prevljak), Džeko.

KAZAHSTAN: Shatskiy, Maliy, Kaut, Tagybergen, Shushenachev (od 57. Zainutdinov), Vorogovskiy (od 84. Taykenov), Vassiljev (od 83. Orazov), Bystrov, Zhukov, Marochkin, Longvinenko.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BiH-Kazahstan, 07.09.2021.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.