open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Katica o pogibiji Almira Brkića i njegove porodice: Ovaj čovjek je odisao entuzijazmom
Teško je, kazali su, riječima opisati osjećaje kojima su ispunjeni, tuga koja ih je sve obuzela i nevjerica da našeg Brade i njegove supruge i kćerke više nema među nama
08.06.2019. u 09:12
get url
text
Almir Brkić i njegova supruga

Upravni odbor Vijeća roditelja Kantona Sarajevo s tugom i nevjericom primio je tužnu vijest da je član i koordinator za Vogošću i Ilijaš Almir Brada Brkić tragično stradao sa članovima porodice.

- Naš profesor Brada bio je veliki entuzijasta, humanista i čovjek koji je sav svoj rad u Vijeću roditelja podredio boljitku i napretku djece. Teško je riječima opisati osjećaje kojima smo svi ispunjeni, tuga koja nas je sve obuzela i nevjerica da našeg Brade i njegove supruge i kćerke više nema među nama. Vijeće roditelja Kantona Sarajevo izražava duboko saosjećanje sa porodicom Brkić, rodbinom i prijateljima, a Bilalu želimo brz i uspješan oporavak – saopćili su iz Vijeća roditelja Kantona Sarajevo.

Almir Brkić bio je predsjednik Vijeća roditelja u Osnovnoj školi "Zahid Baručija" koju je pohađao njegov sin Bilal.

Nesreća u kojoj je stradao Almir Bradić, njegova supruga i kćerka se dogodila u petak u 7.55 sati ujutro na ulazu u tunel Igman, kada je, iz još neutvrđenih razloga, stradali Almir, koji je vozio, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u zid na ulazu tunela, nakon čega se automobil prevrnuo na krov.

Povodom ove tragedije se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

- Tužan sam zbog ove tragedije. Ovaj čovjek je odisao entuzijazmom koji je rijedak u Vijeću roditelja. Nedavno je bio na jednom našem sastanku. I opet ispred BBI na Sajmu srednjih skola. U dvije tri koje sam s njim progovorio, to je bilo očito. Smijao se i, čini mi se, dijelio srčanost nekolicine roditelja koji godinama sa istim žarom pokušavaju uljepšati školsku zbilju. Molim Boga da njemu i njegovim olakša ahiretski smiraj – napisao je Katica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.