open-navfaktor-logo
search
Drama u Kairu
Katar ostavio Hrvatsku u igri za četvrtfinale SP-a, Španija uvjerljiva protiv Mađarske
Rukometna reprezentacija Katara savladala je selekciju Argentine sa 26:25, i tako Hrvatskoj ostavila šanse da eventualnom pobjedom nad Danskom izbori plasman među osam najboljih selekcija na SP-u.
25.01.2021. u 19:29
get url
text

Argentina s velikom dozom samopouzdanja je ušla, a poslije nepunih devet minuta igre imali su tri gola prednost (5:2).

Iako s igračem manje su uspjeli održati tri gola prednosti (6:3), a zatim otići i na "plus četiri", nakon čega je selektora Katara bio primoran pozvati time-out.

Minuta odmora i nije urodila plodom jer je Argentina već na startu 14. minute imala šest golova viška (9:3).

U jednom trenutku Argentinci su vodili i sa sedam golova prednosti, no Katar je sedam minuta prije kraja prvog poluvremena smanjio na 12:8.

Zahvaljujući sedmercima selekcija Katara je držala rezultatski priključak, a Argentinci definitivno nisu štedjeli svoje protivnike žestokom igrom u odbrani.

U posljednjoj minuti Katar je stigao na minimalni zaostatak, a Argentina je na kraju poslije maksimalnih sedam razlike na pauzu otišla tek sa vodstvom 13:12.

Nastavak susreta donio je dosta izjednačenu igru, a Katar je u 49. minuti poveo sa 21:20. Nakon izjednačenja na 21:21 Rafael Capote je postigao dva vezana pogotka, pa je azijska selekcija u posljednjih sedam minuta ušla s dva gola viška.

U posljednjih desetak minuta Argentinci su napravili nekoliko nepotrebnih grešaka, a pogodak Capotea za 25:23 nagovijestio je pobjedu Katara, koja je donijela Hrvatskoj šansu da večeras pobjedom nad Danskom izbori plasman u četvrtinale SP-a. S druge strane reprezentaciji Katara je potrebna pobjeda Danske nad Hrvatskom.

U drugom susretu koji se igrao u isto vrijeme Španija je s 36:28 savladala Mađarsku, pa će u četvrtfinale s prve pozicije grupe 1.

Ranije danas Japan je porazio Bahrein sa 29:25, dok je u duelu južnoameričkih selekcija Brazil naprosto deklasirao Urugvaj sa 37:17.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.