open-navfaktor-logo
search
Evropski fijasko
Katalonski Sport: Ovo su krivci za debakl Barce na Anfieldu
Pojedinačne greške dovele su do kolektivne katastrofe i eliminacije od Liverpoola, piše katalonski Sport
08.05.2019. u 12:25
get url
text

Vodeći sportski mediji u Španiji, naročito oni katalonski, bliski Barceloni, traže krivce za evropski fijasko Blaugrane.

Barcelona je zaustavljena u polufinalu Lige prvaka porazom 4:0 od Liverpoola, iako je tim Ernesta Valverdea u prvoj utakmici trijumfovao sa 3:0.

- Pojedinačne greške dovele su do kolektivne katastrofe i eliminacije od Liverpoola - piše katalonski Sport, koji je kao krivce označio trenera Valverdea, te igrače Albu, Busquetsa, Rakitića, Suareza i Coutinha.

Valverde je "kriv" što je u dvomeču sa Liverpoolom na štetu Arthura i Dembelea dao priliku Vidalu i Coutinhu.

- Ne želimo kontrolu, želimo napasti - bila je njegova poruka.

Barcelona je tako igrala jako loše i bez stila tokom 180 minuta, piše Sport.

Jordi Alba, jedan od najboljih igrača u timu, snosi krivicu za dva gola Redsa, a Sergio Busquets i Ivan Rakitić izgubili su bitku na sredini terena.

Busquets je "najpametniji" veznjak u Barceloni, ali mora igrati u ekipi okruženoj veznjacima koji tumače fudal kao on. Međutim, on je pretrčao više kilometara nego bilo ko drugi, a bez svježine mozak ne reaguje tako brzo kao što igra zahtijeva.

Rakitić na Anfieldu nije uspio uspostaviti kontrolu nad loptom, a nije briljirao ni fizički, kada Busquets nije stizao, napominje Sport.

Luis Suarez jedan je od najboljih igrača Barcelone, ali nemoguće je osvojiti Ligu prvaka kada je napadač 1.330 dana bez gostujućeg gola u evropskim utakmicama. Posljednji gol van doma Barcelone Suarez je postigao protiv Rome 16. septembra 2015. godine.

Philippe Coutinho je igrač čiju sezonu je teško definirati. Prema mišljenju mnogih, pružio je vrlo malo uzimajući u obzir njegov kvalitet, ali i cijenu transfera. Nedostaje mu više samopouzdanja. Možda i ne bi bio starter da je Dembele bio spreman za igru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.